Banner 980x90

"Eurostat": Nabadzības un sociālās atstumtības risks Latvijā draud 35,3% bērnu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Nabadzības un sociālās atstumtības risks Latvijā apdraud 35,3% bērnu vecumā līdz 18 gadiem, liecina Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja "Eurostat" dati.

Kopš 2013.gada Latvijas rādītājs ir samazinājies par trim procentpunktiem, savukārt kopš 2011.gada, kad bērnu nabadzība Latvijā bija visaugstākajā līmenī, rādītājs nokrities gandrīz par desmit procentpunktiem. Tajā pašā laikā Eiropas Savienības (ES) vidējais rādītājs tiek lēsts ap 27,7%.

Pats lielākais nabadzības riskam pakļauto bērnu skaits ir Rumānijā. Tajā nabadzība un sociālā atstumtība draud vairāk nekā pusei jeb 51% no visiem bērniem. Rumānijai ar rādītāju 45,2% seko Bulgārija.

Augstāks nabadzības un sociālās atstumtības risks nekā Latvijā ir arī Grieķijā, kur nabadzības riskam pakļauti ir 36,7% bērnu, Spānijā, kur ir apdraudēti 35,8% bērnu, un Ungārija, kur riskam pakļauti 41,4% bērnu.

Lietuvā nabadzība un sociālā atstumtība draud 28,9% bērnu.

Lielākajās Eiropas valstīs nabadzības riskam pakļauto bērnu rādītāji ir ļoti dažādi. Vācijā šis rādītājs ir 19,6%, Francijā - 21,6%, savukārt Lielbritānijā - 31,3%. Tiek lēsts, ka arī Itālijā rādītājs pārsniedz 30% atzīmi.

Vismazākais nabadzības risks ir bērniem Ziemeļvalstīs - Zviedrijā, Dānijā un Somijā - attiecīgi 16,7%, 14,5% un 15,6%.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)