Banner 980x90

Pret Luksu Pļaviņu novada domes priekšsēdētaja amatam balsoja tikai otrs pretendents Kačkāns

Jelgava, 16.jūn., LETA. Balsojumā par Aigara Luksa (V) ievēlēšanu Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja amatā pret viņu bija tikai otrs mēra kandidāts Andrejs Kačkāns, liecina balsošanas protokols.

Luksu balsojumā atbalstīja visi trīs partijas biedri, kā arī Jēkabpils Reģionālās partijas deputāti Silga Stučka un Jānis Podnieks, no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ievēlētais Andrejs Bērziņš un "Latvijas attīstībai" deputāts Ingus Akmens.

Trešais Jēkabpils Reģionālās partijas pārstāvis - Juris Ikaunieks - balsojumā par Luksu atturējās, tāpat kā trīs Vidzemes partijas pārstāvji, kuru izvirzītais otrais kandidāts Kačkāns vienīgais bija pret. Savukārt nederīgas bija Vidzemes partijas deputāta Valda Mičuļa un nacionālās apvienības pārstāvja Pētera Kalniņa vēlēšanu zīmes.

Jau vēstīts, ka par jauno Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājas vietnieks Lukss (V), līdz ar to amatu neizdevās iegūt novadā uzvarējušajai Vidzemes partijai.

Novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Ginaite aģentūru LETA informēja, ka priekšsēdētāja amatam virzīti abu divu novadā populārāko partiju kandidāti: Andrejs Kačkāns no Vidzemes partijas un "Vienotību" pārstāvošais Lukss.

Ar astoņām balsīm "par", vienu "pret" un četriem deputātiem atturoties par novada mēru kļuvis Lukss. Savukārt par Kačkāna kandidatūru nobalsojuši pieci deputāti, četri bija pret, vēl četri atturējušies. Divas vēlēšanu zīmes bija nederīgas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)