Banner 980x90

Policija atsavina lielu daudzumu izplatīšanai Zemgalē paredzēta nelegālā alkohola un cigarešu

Rīga, 21.marts, LETA. Marta vidū policija Jelgavas novadā un Rīgā atsavinājusi lielu daudzumu nelegālo cigarešu un alkohola, ko bija paredzēts izplatīt Zemgalē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece.

Likumsargi, izmeklējot kādu kriminālprocesu, veikuši kratīšanas Jelgavas novadā un Rīgā. Kratīšanu laikā atrastas 63 720 nelegālās cigaretes "Rothmans", "Premjer", "Prince Rich Taste", "Marlboro", "NZ", "NZ Gold", "NZ Black" un "Winston Blue" ar Baltkrievijas, Uzbekistānas un Ukrainas akcīzes markām. Tāpat atsavināti 155,1 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kurš bija pildīts 0,5, 0,7 un viena litra pudelēs ar nosaukumiem "Argo", "Blagoff Premium", "Zolotaja Kolekcija", "Stolicnaya", "Bells", "Black&White", "Captain Morgan" un "ZK" bez Latvijas akcīzes markām. Izņemtais šķidrums nosūtīts uz ekspertīzi.

Sākotnējā informācija liecina, ka uzglabātās nelegālās akcizētās preces bija paredzēts izplatīt Zemgales reģionā.

Policisti aizturējuši 1963.gadā dzimušu rīdzinieku, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Tiks pārbaudīta arī aizturētā saistība ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Kriminālprocess sākts par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. Bargākais sods par šādu noziegumu ir piecu gadu cietumsods.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)