Banner 980x90

Pļaviņu novadā uzvarējusī Vidzemes partija neiegūst domes priekšsēdētāja amatu

Jelgava, 15.jūn., LETA. Šodien par jauno Pļaviņu novada domes priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājas vietnieks Aigars Lukss (V), līdz ar to amatu neizdevās iegūt novadā uzvarējušajai Vidzemes partijai.

Novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Kristīne Ginaite aģentūru LETA informēja, ka priekšsēdētāja amatam virzīti abu divu novadā populārāko partiju kandidāti: Andrejs Kačkāns no Vidzemes partijas un "Vienotību" pārstāvošais Lukss.

Ar astoņām balsīm "par", vienu "pret" un četriem deputātiem atturoties par novada mēru kļuvis Lukss. Savukārt par Kačkāna kandidatūru nobalsojuši pieci deputāti, četri bija pret, vēl četri atturējušies. Divas vēlēšanu zīmes bija nederīgas. Plašāka informācija par balsojumu pašlaik nav pieejama.

Savukārt priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas šodien nenotika, jo partiju starpā vēl notiekot sarunas, informēja Ginaite.

Iepriekš Vidzemes partijas saraksta līderis Ainārs Arnītis aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka par novada domes vadītāju tiks ievēlētas partijas pārstāvis, jo partija novadā uzvarējusi un ieguvusi piecas deputātu vietas.

Savukārt "Vienotībai", kas domē pārstāvēta ar četriem deputātiem, Arnītis neprognozēja pat vietnieka amatu.

Trešajā vietā Pļaviņu novadā ir iepriekšējās domes priekšsēdētājas Guntas Žildes pārstāvētā Jēkabpils reģionālā partija ar trīs vietām domē. Žilde šajās vēlēšanās vairs nekandidēja.

Tālāk seko nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ar diviem mandātiem, bet vienu vietu izcīnījusi partija "Latvijas attīstībai".

https://infogr.am/jaunajas_pasvaldibu_domes_ieveleta_vadiba

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)