Banner 980x90

Pļaviņu novada šogad plānotie ieņēmumi par 310 511 eiro pārsniedz izdevumus

Jelgava, 20.febr., LETA. Pļaviņu novada pamatbudžeta ieņēmumos šogad ieplānoti 4 851 199 eiro, kas ir par 310 511 eiro vairāk nekā 4 540 688 eiro izdevumi, liecina novada domes apstiprinātais lēmums.

Novada pašvaldības 2017.gada pamatbudžeta ieņēmumos lielākais īpatsvars ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim - 2 532 821 eiro jeb 52,21% no kopējiem ieņēmumiem. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa plāna prognoze, salīdzinājumā ar 2016.gada izpildi, ir palielinājusies par 134 586 eiro jeb par 5,61%.

Ieņēmumi no nekustamā īpašuma nodokļa prognozēti 239 396 eiro apmērā, tie ir 4,93% no pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumiem.

Valsts budžeta transferti paredzēti 1 575 319 eiro apjomā, to īpatsvars kopējos ieņēmumos ir 32,47%. Salīdzinājumā ar 2016.gada sākumā plānotajiem ieņēmumiem, tie ir par 131 278 eiro jeb 9,09% lielāki. Palielinājums saistīts ar jaunā pedagogu darba samaksas modeļa ieviešanu.

Ieņēmumos ir iekļauta arī dotācija no Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonda - 909 734 eiro.

Vispārējo valdības dienestu darbības nodrošināšanai paredzēti 760 497 eiro jeb 17,78% no kopējiem pamatbudžeta izdevumiem.

149 375 eiro paredzēti ekonomiskajai darbībai. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, pieaugums šajā izdevumu sadaļā ir par 59,81%, jo šogad paredzēti līdzekļi pārrobežu projektu īstenošanai, biznesa ideju konkursa "Es varu būt uzņēmējs!" uzvarētājiem un Pļaviņu novada domes projektu konkursa uzvarētāju finansēšanai. Tūrisma informācijas centra izdevumi palielinājušies saistībā ar nozīmīga pasākuma organizēšanu novadā - Latvijas tūrisma tirgus šogad norisināsies Pļaviņās.

11,12% paredzēti teritoriju un mājokļu apsaimniekošanas pasākumiem, nedaudz vairāk atpūtas, kultūras, reliģijas funkciju nodrošināšanai.

Izglītības nozarei plānotais izdevumu apjoms ir vislielākais - 1 794 547 eiro jeb 39,52%. Izdevumi ietver pedagogu un saimnieciskā personāla atlīdzību, izglītības iestāžu ēku un telpu uzturēšanu un remontu, bērnu un skolēnu ēdināšanu, skolēnu pārvadājumus, norēķinus par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, izglītības iestāžu pakalpojumu apmaksu, krājumu, materiālu, energoresursu, inventāra, grāmatu un periodikas iegādi, kā arī kapitālieguldījumi. Šogad, tāpat kā iepriekšējā gadā, pašvaldība nodrošinās novada pagastu skolēniem un pilsētas skolēniem, kuri dzīvo Bebrulejas, Rīgas ielas rajonā un Gostiņos, bezmaksas nokļūšanu uz skolu. Brīvpusdienas Pļaviņu novada ģimnāzijā līdz mācību gada beigām pašvaldība nodrošinās 5.-8.klašu skolēniem.

Sociālās aizsardzības funkciju veikšanai paredzēti 743 932 eiro jeb 16,38%. Sociālo pabalstu izmaksu jomā šogad nekas nav mainījies - gan pabalstu veidi, gan izmaksājamās summas ir palikušas iepriekšējā gada līmenī.

Domē norāda, ka ir izstrādāts būvprojekts Odzienas ielas trotuāram, tehniskais projekts siltināšanas darbiem Klintaines pagasta Kūlīšos. Ir veikti sagatavošanās darbi, lai realizētu Baltkrievijas un Krievijas pārrobežu projektus. 2017.gadā paredzēts veikt Rīgas ielas, Stacijas ielas rekonstrukcijas darbus un Dzelzceļa ielas un Pasta ielas krustojuma rekonstrukcijas darbus, kā arī Rīgas ielas 19 pārbūves darbus.

Tā kā ar pašvaldības budžeta līdzekļiem nav iespējams nodrošināt daudzu darbu realizēšanu, tiek plānots ņemt aizņēmumu no Valsts kases, lai pabeigtu kultūras centra skatuves rekonstrukcijas darbus, uzstādot skatuves mehānismu, priekškaru un gaismas tehniku, nobruģētu celiņus kultūras centra skvērā, pie Pļaviņu novada ģimnāzijas iebrauktuves un pie sociālā aprūpes centra "Pļaviņas", atjaunotu ielu apgaismojumu Meža un Odzienas ielā, izremontētu sporta zāli Daugavas ielā 50 un atjaunotu datortehniku Pļaviņu novada ģimnāzijā. Liels ieguldījums nepieciešams Mākslas skolā, lai veiktu ūdens novadīšanas darbus, siltinātu cokolu un noasfaltētu stāvlaukumu.

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem paredzēts īstenot vairākus projektus, tostarp veikt kosmētisko remontu centrālajā bibliotēkā, uzstādīt lielas šūpoles pie kultūras centra, turpināt apgaismojuma izbūvi Odzienas centrā, Klintainē remontēt trenažieru zāli, izveidot jaunu rotaļu laukumu pie pārvaldes, atjaunot Rīteru kapličas sienu un kapu ieejas vārtus. Dažādas ieceres plānots īstenot arī pirmsskolas izglītības iestādēs, sociālās aprūpes centrā "Pļaviņas" un citur.

Kultūras dzīves spilgtākais notikums novadā šogad būs Pļaviņu pilsētas 90 gadu jubilejas svinības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)