Banner 980x90

Pļaviņu novadā popularizēs veselīgu dzīvesveidu un videi draudzīgu pārvietošanos

Jelgava, 14.sept., LETA. Pļaviņu novadā, atzīmējot starptautisko Mobilitātes nedēļu, 22.septembrī iedzīvotāji tiks aicināti iesaistīties aktivitātēs, kas popularizē aktīvu un veselīgu dzīvesveidu un videi draudzīgu pārvietošanos, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva.

22.septembris Pļaviņās, tāpat kā pasaulē, būs Diena bez auto. Šajā dienā ikviens aicināts automašīnu atstāt mājās un uz darbu, skolu vai citu galamērķi doties kājām, ar riteni, skrituļslidām, sabiedrisko transportu vai citā videi draudzīgā veidā. Pasākuma organizēšanā iesaistījušies Jauniešu iniciatīvu centra "Ideja" jaunieši un brīvprātīgie, kuri pirms 22.septembra dalīs īpaši sagatavotas informatīvas skrejlapiņas un Dienā bez auto kājāmgājējus, velobraucējus un citus akcijas atbalstītājus sveiks ar Mobilitātes nedēļas suvenīriem.

22.septembrī notiks arī bērnu centra "Pepija" organizētais velobrauciens. Tajā var piedalīties ikviens interesents, īpaši tiek gaidītas ģimenes - bērni ar vecākiem un vecvecākiem. Velobraucēju tikšanās plkst.15 pie centra "Pepija". Organizatori aicina izvēlēties piemērotu apģērbu un padomāt par drošību - aizsargķiverēm un atstarotājiem. Arī velobrauciena dalībnieki saņems Mobilitātes nedēļas suvenīrus un atpazīšanas zīmes.

Abas Mobilitātes nedēļas aktivitātes Pļaviņu novadā veltītas tam, lai aicinātu iedzīvotājus rūpēties par savu veselību un pašsajūtu, izvēlēties videi draudzīgākus, lētākus pārvietošanās veidus, popularizētu aktīvu dzīvesveidu un laika pavadīšanu svaigā gaisā, pauda Kitajeva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)