Banner 980x90

Pļaviņu novada pašvaldības pārstāvji tiekas ar Zemkopības ministru

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv

Piektdien, 22.janvārī, Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde un novada lauku konsultante (LAK) Inese Eiduka Jēkabpils domē tikās ar Zemkopības ministru (ZM) Jāni Dūklavu un ministrijas pārstāvjiem, pilsētas informācijas portālu Aizkraukle24.lv informēja Pļaviņu novada LAK Inese Eiduka.

Tikšanos organizēja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, uz to tika aicināti apkārtējo pašvaldību vadītāji. Diskusijā piedalījās ZM valsts sekretāre Dace Lucaua, ZM Valsts sekretāres vietniece Pārsla Rigonda Krieviņa, ZM Lauku attīstības atbalsta departamenta direktore Inese Pastare – Irbe, valsts SIA "ZM nekustamie īpašumi" valdes priekšsēdētājs Roberts Dilba, kā arī LAD Viduslatvijas RLP pārvaldes vadītājs Guntis Pusbarnieks, LLKC pārstāvji un sabiedriskie mediji.

Sanāksmē tika diskutēts par lauksaimniekiem aktuālajām tēmām: piena tirgu un ieilgušo krīzi, par aktualitātēm Āfrikas cūku mēra izplatības ierobežošanā, pašvaldību lomu meliorācijā, ES fondu apguves iespējām lauksaimniecībā. Ministrs vēlreiz uzsvēra, ka ES atbalstītā pašvaldību grants ceļu būvniecība vai pārbūve tiek finansēta no lauksaimniekiem paredzētās naudas.

Sarunā Gunta Žilde informēja par nevienlīdzīgo attieksmi pret zivsaimniecības jautājumu risināšanu Daugavas baseina Pļaviņu ūdenskrātuvē, uzdeva jaut. par neprecizitātēm likumdošanā attiecībā uz jaunajiem lauksaimniekiem.

Ministrijas pārstāvji apstiprināja arī jaunumus platību maksājumu pieteikumu iesniegšanā. Sākot ar šo gadu, IKVIENAM pretendentam uz tiešmaksājumiem, pieteikums būs jāiesniedz elektroniski. Tas saistīts ar to, ka divas administrēšanas sistēmas LAD uzturēt iznāk pārāk dārgi. Tāpēc aicinu visus, kuri to vēl nav izdarījuši, pieteikties LAD uz Elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS), lai pavasarī operatīvi un bez kavēšanās varētu iesniegt t.s. "bloku kartes". Sīkāka informācija par pieteikšanās iespējām pie Ineses Eidukas, Pļaviņu novada LAK.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)