Banner 980x90

Pļaviņu novada jaunieši piedāvā atbalstu senioriem

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv

Pļaviņu novada jaunieši vēlas palīdzēt novada senioriem apgūt dažādas prasmes un apdarīt ikdienas darbus, pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā.

Pļaviņu novada jaunatnes lietu speciāliste Ināra Upeniece tikās ar senioru NVO "Ābeļziedi" valdi. Biedrībai ir ieplānots darbīgs un ražīgs gads; par tuvākiem un tālākiem plāniem valdi informēja un priekšlikumus uzklausīja Ērika Gabranova.

Savukārt, I. Upenieces apmeklējuma mērķis bija piedāvāt mūsu novada senioriem jauniešu atbalstu dažādās biedrības aktivitātēs un sadzīves jomās. Ierosinājums bija nācis no NVO "Jauniešu biedrība – Centrs"; jaunieši bija tikušies kārtējā sanāksmē un vienojās par atbalsta pasākumiem: senioru biedrību pasākumu fotografēšana, datorapmācības nodarbības senioriem, tekstu pārrakstīšana datorrakstā, palīdzība piemājas saimniecības darbos (ravēšana, pļaušana, aizkaru pielikšana, dzīvokļa uzkopšana utt. ) u.c.

Šāda palīdzība no jauniešu puses tiek organizēta jau piecus gadus. Īpaši daudz darba ir vasaras periodā, kad jaunieši ir brīvi no ikdienas mācību gaitām, bet senioriem pieaug darba apjoms piemājas saimniecībā.

Jaunieši, kas vēlas iesaistīties darba vakanču bankas izmantošanā piesakās JIC "Ideja" pie centra vadītājas; seniori, kam nepieciešama palīdzība - zvana I. Upeniecei 27876977.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)