Banner 980x90

Pļaviņu novadā izmēģina Ogrē konstruētu ledus zāģi

Foto: plavinunovads.lv
Foto: plavinunovads.lv

Otrdien, 19.janvārī, Pļaviņās, Bebrulejā tika izmēģināts darbībā Ogres novada pašvaldības konstruētais ledus zāģis, pilsētas informāčijas portāls Aizkraukle24.lv uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā.

Zāģis ir būvēts, izmantojot motobloka izmēra dzinēju un motorzāģa sliedi stiprinot to korpusā, kas atgādina ragaviņas. Uz zāģa izmēģināšanu Bebrulejā bija ieradušies: pārstāvji no Ogres novada pašvaldības, tās izpilddirektora pirmais vietnieks Pēteris Špakovskis un kolēģi; Pļaviņu novada domes izpilddirektors un izpilddirektora vietnieks; Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona Aizkraukles daļas Pļaviņu posteņa ugunsdzēsēji un kolēģi no Aizkraukles.

Ledus zāģēšanas mērķis ir mazināt plūdu draudus Pļaviņu pilsētā, jo atbrīvojot Bebrulejas apkārtnē lielākus laukumus ledu (vai vienkārši sazāģējot monolīto ledu) tiek rasta iespēja masām izstumt ledu no pilsētas teritorijas un panākt ledus kustību.

Ledus zāģa izmēģināšana turpināsies vēl dažas dienas, lai visu maiņu Pļaviņu posteņa ugunsdzēsēji un glābēji būtu apguvuši iemaņas ar šo agregātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)