Banner 980x90

Pļaviņās par 124 136 eiro rekonstruēta siltumtrase

Rīga, 17.sept., LETA. SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu rekonstruējusi Pļaviņu Daugavas ielas katlumājas siltumtrases posmu, aģentūra LETA uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā.

Šogad rekonstruētais posms bija kalpojis vairāk nekā 30 gadus, tas bija tehniski nolietojies, radīja avārijas bīstamību un siltuma zudumus, skaidroja pašvaldībā. Paredzams, ka siltumtīkla rekonstrukcija ļaus par 6% samazināt siltumenerģijas zudumus un saglabāt apkures tarifu iedzīvotājiem līdzšinējā apmērā.

Katlu mājas siltumtrases kopējais garums ir ap 1,3 kilometri. Daļa cauruļvadu rekonstruēta 2004. un 2008.gadā. Rekonstruējot vēl 510 metrus šovasar, siltumtrase būs nomainīta praktiski visā garumā. Daugavas ielas katlu māja ar siltumu nodrošina desmit dzīvojamās mājas, četras iestādes un uzņēmumus.

Lai uzlabotu apkures efektivitāti un samazinātu siltumenerģijas zudumus, nomainīts siltumtrases posms 510 metru garumā. Darbi ietvēra arī asfaltbetona seguma un zālāja atjaunošanu virs trases.

Projekta Pārvades un sadales sistēmas rekonstrukcija Pļaviņās kopējās izmaksas ir 124 136 eiro, saņemtais atbalsts no KF ir 40%. Būvdarbus veica SIA "Halle B".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)