Banner 980x90

Pļaviņās atvērts iepriekš applūdušais ceļa posms

Jelgava, 30.janv., LETA. Pļaviņās satiksmei atvērts iepriekš applūdušais ceļa Gostiņi-Apvedceļš-Spridzēni posms, aģentūra LETA uzzināja Pļaviņu novada pašvaldībā.

Ceļa posms bija slēgts pusotru nedēļu ūdens līmeņa svārstību dēļ Aiviekstes upē.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva informēja, ka pašvaldība turpina sekot līdzi situācijai upēs, bet plūdu draudu novadā pašlaik nav. Arī pašvaldības palīdzība iedzīvotājiem saistībā ar applūšanas risku līdz šim nav bijusi nepieciešama.

Jau vēstīts, ka Daugavas posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām kopš pirmdienas pēcpusdienas ūdens līmenis lēnām kāpj, agrā otrdienas rītā Jēkabpilī tas bija 6,34 metri virs stacijas nulles punkta. Daugavpils un Krāslavas novadā ūdens līmenis Daugavā ir zems un bez būtiskām izmaiņām.

Hidrologi prognozē, ka turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās Kurzemes un Latvijas centrālās daļas upēs, iespējama zemāko vietu applūšana. Ledus kustības gadījumā Daugavas posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām var tikt pārsniegta bīstami augsta ūdens līmeņa atzīme.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)