Pīrāgi trīs gardās receptēs - ar speķi, sieru, olām un zaļumiem

Mīklas pagatavošana
Nepieciešams: 100g sviesta, 2 olas, aptuveni 1l piens, 1 paciņa rauga, 1kg miltu.
Uzsildi pienu un pievieno tam gabaliņos sadrupinātu raugu un 1 ēdamkaroti cukura. Lēni maisot, raugu izkausē. Kamēr raugs iestāvās, izkausē sviestu un liec to bļodā kopā ar olām, siltu pienu un cukuru un sāli pēc garšas. Piesijā miltus un pievieno sagatavoto raugu. Visu masu kārtīgi samīci līdz tā sāk mest pūslīšus, kļūst gluda un nelīp pie rokām. Ja mīkla ir ļoti lipīga, mīcot to vari apkaisīt ar miltiem.
Mīklas bļodu apsedz un noliec siltā vietā uzrūgt vismaz divas stundas.
Kad tā gatava, mīklu kārtīgi izrullē un veido pīrādziņus. Viens no vienkāršākajiem veidiem – ar glāzes augšdaļu mīklā izspied aplīšus, liec tajos pildījumu (apt. 1 ēd.k.) un maliņas aizloki. Pirms cepšanas pīrādziņus nozied ar olu. Cep, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Trīs pīrāgu pildījumu receptes:
* Klasiskie speķa pīrādziņi
Nepieciešams: Speķis, šķiņķis, sīpols, sāls, melnie pipari
Sīkos gabaliņos sakapā speķi, šķiņķi un sīpolus. Sīpolus viegli apcept. Pievieno sāli un melnos piparus pēc garšas. Pildījumu rūpīgi samaisi.
* Netradicionālie pīrāgi ar sieru
Nepieciešams: Šķiņķis, siers, zaļumi, sāls, ķimenes (pēc izvēles)
Sieru sarīvē un maisa kopā ar sīki sagrieztu šķiņķi. Pievieno zaļumus, ķimenes un sāli pēc garšas. Pīrāgi izdosies gardi arī bez gaļas.
* Jāņu pīrāgi veģetāriešiem
Nepieciešams: Olas, loki, dilles vai citi zaļumi, sāls, melnie pipari
Olas novāra, sīki sakapā un maisa kopā ar smalki sagrieztiem zaļumiem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Raksts publicēts sadarbībā ar