Banner 980x90

Pēc mēneša notiks Likteņdārza desmit gadu jubilejas koncerts

Jelgava, 11.jūl., LETA. 11.augustā plkst.19 Likteņdārzā notiks koncerts par godu desmit gadiem, kopš sākts Likteņdārza projekts, aģentūru LETA informēja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciālistes Mārtiņš Pučka.

Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO), pianistu Vestardu Šimku, dziedātāju Daumantu Kalniņu un Rīgas Doma zēnu kori koncertā varēs baudīt krāšņu programmu - Imanta Kalniņa un Raimonda Paula tautā iemīļotos skaņdarbus, latviešu simfoniskās mūzikas klasiku un īpaši šim koncertam rakstītus jaundarbus, ko komponē Šimkus un Raimonds Tiguls. Pie diriģenta pults būs koncerta idejas autors, LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

Paula daiļrades cienītājus koncertā priecēs Rīgas Doma zēnu kora skanējums tautasdziesmu apdarēs solistam, zēnu korim, klavierēm un orķestrim. Klavierpartiju šajā ciklā atskaņos Šimkus, bet solists būs Kalniņš.

Savukārt klasiskās mūzikas cienītāji novērtēs tādas latviešu simfoniskās mūzikas pērles kā "Skaisti dziedi, lakstīgala" no Jāzepa Vītola cikla "Septiņas latviešu tautasdziesmas orķestrim" un Tālivalda Ķeniņa simfonisko darbu orķestrim "Tautasdeja un fūga" LNSO orķestra sniegumā, skaidroja Pučka.

Šimkus jaundarbs klavierēm un orķestrim "Liktens vārti" un Tigula jaundarbs orķestrim - simfoniskā poēma "Horizonts" - top kā veltījums Latvijas simtgadei un Likteņdārzam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)