Banner 980x90

Par ģimenes atbalsta centra "Dzeguzīte" direktori izvēlēta Ilze Bukovska

Rīga, 25.apr., LETA. Par Kokneses novada domes ģimenes atbalsta centra "Dzeguzīte" direktori pašvaldības deputāti domes sēdē izvēlējušies Ilzi Bukovsku, aģentūrai LETA stāstīja Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris (ZZS).

Viņš informēja, ka iepriekšējā "Dzeguzītes" direktore uzrakstījusi atlūgumu pēc pašas vēlēšanās. Uz vakanto amatu pieteikušies trīs pretendenti no kuriem par vispiemērotāko atbildīgajam amatam komisija atzina Bukovsku.

"Jāatzīst, ka ģimenes atbalsta centra vadītāja darbs prasa lielu atbildību un emocionālu līdzsvaru, jo ne katrs pretendents spēj izturēt kontrolējošo institūciju pārmetumus," atzina Vingris.

Jau ziņots, ka Valsts kontroles (VK) revīzijā par ārpusģimenes aprūpes sistēmas efektivitāti atzīts, ka ne visos gadījumos atbildīgo institūciju darbības ir bijušas tādas, lai ievērotu un prioritāri nodrošinātu bez vecāku gādības palikušo bērnu labākās intereses.

VK savā atzinumā norādīja, ka bērni, kuru vecākiem tiek atņemtas aizgādības tiesības, nereti tiek pakļauti apstākļiem, kas grauj viņu iespējas cīnīties par labāku nākotni. Šādi bērni samērā bieži tiek ievietoti bērnunamos, kas atrodas vairāku simtu kilometru attālumā no iepriekšējās dzīvesvietas, kā arī bērnunamu vadība nereti nespēj nodrošināt kvalitatīvu bērnu uzturēšanu, ignorējot rehabilitācijas un citu veidu pakalpojumu sniegšanu.

VK revīziju veica arī Kokneses novada domes ģimenes atbalsta centrā "Dzeguzīte".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)