Banner 980x90

Par Aizkraukles novada Goda pilsoņiem kļuvuši HES darbinieks un slimnīcas medmāsa

Jelgava, 12.janv., LETA. Aizkraukles novada domes augstākais apbalvojums "Goda pilsonis" piešķirts Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) inženierim-konsultantam Pjotram Kajaļinam un Aizkraukles slimnīcas medmāsai Melitai Strazdiņai, lēmuši domes deputāti.

Kajaļinu apbalvojuma pieteikusi Aizkraukles krievu kopiena "LAD". Viņš 1965.gadā uzaicināts strādāt Pļaviņu HES par Turbīnu ceha maiņas priekšnieku, vēlāk kļuva par ceha vadītāju un līdz pat šim laikam strādā HES kaskādē par inženieri-konsultantu, kurš apmāca jaunos speciālistus. Kajaļins regulāri vadījis ekskursijas pa Pļaviņu HES gan vietējiem skolēniem, gan pilsētas viesiem, organizējis vairākas personālās fotoizstādes, tai skaitā par HES un Aizkraukli.

Savukārt Strazdiņa jau vairāk nekā 30 gadus strādā Aizkraukles slimnīcā par māsu traumatologa, ortopēda ambulatorajā pieņemšanā. Savu darba mūžu Aizkrauklē viņa sāka 1969.gadā, toreizējā nesen izveidotajā Stučkas rajona centrālajā slimnīcā. Deviņus gadus viņa strādā visgrūtākajā iecirknī - par operāciju māsu -, vairākus gadus veicot arī operāciju bloka virsmāsas pienākumus. Medmāsa iesaistīta arī samariešu kustībā, bet 2012.gada Ordeņu kapituls par nopelniem Latvijas valsts labā piešķīra viņai Atzinības krustu kā ilggadējai medicīnas māsai Aizkraukles slimnīcā. Tāpat viņa atzīta par Latvijas "Gada māsu 2016". Pašvaldības apbalvojumam Strazdiņu izvirzīja kolēģi ārstniecības iestādē.

Abiem Goda pilsoņiem apbalvojums piešķirts par ieguldījumu Aizkraukles attīstībā. Kopā ar goda nosaukumu paredzēta arī 300 eiro naudas balva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)