Banner 980x90

No apcietinājuma atbrīvotas divas Kokneses kokaīna kravas lietā aizdomās turētās personas

Rīga, 24.jūl., LETA. No apcietinājuma atbrīvotas divas vērienīgajā Kokneses kokaīna kravas lietā aizdomās turētās personas.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA apstiprināja, ka policijas lūgumu turpināt piemērot apcietinājumu 1959.gadā dzimušajam vīrietim tiesa neapmierināja, tāpēc policija vīrietim piemēroja citus drošības līdzekļus - policijas uzraudzību, aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tikties ar noteiktām personām.

Ņemot vērā līdz šim izmeklēšanā noskaidrotos faktus, 1988.gadā dzimušajam vīrietim apcietinājumu mainīja uz mazāk ierobežojošu drošības līdzekli.

Izmeklēšanas interesēs policija plašākus komentārus pagaidām nesniedz.

TV3 raidījums "Bez Tabu" šonedēļ vēstīja, ka no apcietinājuma atbrīvots fermas saimnieks Andris Elsts un viņa radinieks Edgars Elsts. Andris Elsts raidījumam pastāstījis, ka aizturēšanas dienā saimniecībā "trāpījies", jo bijis uzlikts lādēties akumulators. Vīrietis bija izbraucis pēc detaļām uz veikalu un, kad atgriezies, vairākas personas jau bija aizturētas.

Viņš arī raidījumam norādījis, ka pārāk uzticējies un ļāvis izmantot savu garāžu, turklāt par narkotikām viņš neko nav zinājis.

Jau ziņots, ka policijas izmeklētajā kriminālprocesā ir deviņi aizdomās turamie, no kuriem viens ir bezvēsts prombūtnē. Viens no aizdomās turētajiem ir ārvalsts pilsonis, taču policija neatklāj viņa valstspiederību.

Šogad 8.janvārī VP sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

Paziņojumā skaidrots, ka ferma kalpojusi kā "loģistikas centrs" narkotiku tālākai izplatīšanai Eiropā. Tāpat paziņojumā norādīts, ka operatīvo darbību rezultātā Latvijā aizturēti pieci cilvēki - Jānis B., Andris E., Edgars E., Imants B. un Agris V. Aģentūrai LETA zināms, ka Andris E. ir Andris Elsts, savukārt Edgars E. ir Edgars Elsts. Savukārt Agris V. ir bijušais policists Agris Vaivods.

Atbilstoši Ekvadoras policijas publicētajām lomu sadalījumam Andris E. bijis fermas īpašnieks, savukārt Jānis B. un Edgars E. nodarbojušies ar kravas pārkraušanu, bet Imants B. nodrošinājis drošību. Turpretim Agrim V. nav norādīta loma noziedzīgajā nodarījumā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka šajā lietā policija veikusi kratīšanu uzņēmējam Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā.

VP iepriekš norādīja, ka šāds daudzums kokaīna nebija paredzēts Latvijas tirgum. Tagad policijas uzdevums ir skaidrot, kurā valstī bija paredzēts nogādāt uzieto kravu. Parasti Latviju narkotiku sūtījumiem izmanto kā tranzītvalsti, narkotikas transportējot uz Skandināviju vai austrumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)