Banner 980x90

Nedēļas nogalē notiks pārgājiens no Skrīveriem uz Aizkraukli

Jelgava, 5.dec., LETA. 10.decembrī notiks izzinošs pārgājiens pa Skrīveru un Aizkraukles apkārtni, aģentūru LETA informēja rīkotāju pārstāvis Jānis Zariņš.

Starts paredzēts plkst.11 Skrīveru dzelzceļa stacijā, kad būs pienācis vilciens no Rīgas. Stacijā varēs īsumā iepazīties ar Skrīveru, stacijas un dzelzceļa līnijas vēsturi.

Maršruts vispirms vedīs Zemkopības zinātniskā institūta virzienā, kur izveidojies vesels ciematiņš. Blakus institūtam atrodas Aizkraukles pilskalns un lielo susuru mikroliegums. Šī ir viena no nedaudzajām vietām Latvijā, kur mīt šis mazais zvēriņš.

Pēc pilskalna apskates paredzēts doties Aizkraukles virzienā, pa ceļam apskatot Aizkraukles luterāņu baznīcu, pilsdrupas un tuvumā esošās dzirnavas. Pilsētā plānots ienākt pie Pļaviņu hidroelektrostacijas, pārrunājot elektrostacijas būves vēsturi un to, kā tās celtniecība ietekmēja apkārtni - upes gultnes izmaiņas, apkārtnes appludināšana, jaunas pilsētas izbūve.

Aizkrauklē pārgājiena dalībnieki apskatīs Kalna ziedu pilskalnu. Noslēgumā plānots viesoties Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā "Kalna ziedi", kur varēs apskatīt vēstures ekspozīciju un mazliet vairāk iepazīt apkārtnes vēsturi.

Finišs plānots Aizkraukles dzelzceļa stacijā ap plkst.18, lai paspētu uz vilcienu Rīgas virzienā.

Pārgājiena dalībniekiem līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi, ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Dalība pasākumā ir par maksu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)