Banner 980x90

Nakts pārbaudēs aprūpes iestādēs un viesnīcās Zemgalē konstatēti ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi

Jelgava, 17.janv., LETA. Veicot neplānotās ugunsdrošības pārbaudes sociālās aprūpes iestādēs, slimnīcās, izglītības iestādēs un viesnīcās, kur naktīs uzturas cilvēki, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigādes amatpersonas konstatējušas ugunsdrošības noteikumu pārkāpumus, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme Birziņa.

Decembrī nakts laikā neplānotās ugunsdrošības pārbaudes tika veiktas 46 objektos Zemgalē - 19 sociālās aprūpes centros, 11 dienesta viesnīcās, divās viesnīcās, astoņās slimnīcās un sešās internātskolās. Nakts pārbaudēs ugunsdrošības inspektori pārbaudīja evakuācijas ceļus, brīvu durvju atvēršanu, ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizāciju sistēmas darbību un dežurējošā personālā zināšanas par rīcību ugunsgrēka gadījumā.

Pārbaudēs VUGD konstatēja, ka ir objekti, kuru iekšējai ugunsdzēsības ūdensvada sistēmai nav veiktas pārbaudes, daļā ēku cilvēku evakuācijai paredzētās durvis aprīkotas ar slēdzeni, kas liedz atvērt durvis līdz trim sekundēm no telpu iekšpuses. Dāme Birziņa informēja arī, ka ugunsaizsardzības sistēma netiek uzturētas darba kārtībā, ugunsdzēsības līdzekļi novietoti grūti pieejamās vietās, bet evakuācijas izejā atrodas priekšmeti, kas apgrūtinātu evakuēšanos, turklāt evakuācijas plāni neatbilst normatīvo aktu prasībām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem VUGD Zemgales reģiona brigādes ugunsdrošības inspektori sagatavoja pārbaudes aktus ar pārkāpumu novēršanas termiņiem, kurus iesniegs atbildīgajām personām par ugunsdrošību objektos.

VUGD atgādināja, ka šogad aprit desmit gadi kopš viena no traģiskākajiem ugunsgrēkiem, kad Kuldīgas rajona Alsungas pagasta sociālā aprūpes centrā naktī izcēlās ugunsgrēks, kurā dzīvības zaudēja 23 cilvēki.

"Šī nelaime atklāja to, cik reizēm neaizsargāti no ugunsnelaimes ir tieši sociālo aprūpes centru iemītnieki, tāpēc ugunsdrošības prasību ievērošanai minētajās iestādēs VUGD vienmēr pievērš īpašu," skaidroja Dāme Birziņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)