Banner 980x90

Nākamnedēļ Aizkrauklē atklās Uzņēmējdarbības atbalsta centru

Jelgava, 30.aug., LETA. 8.septembrī plkst.11 Aizkraukles novada pašvaldības ēkā Lāčplēša ielā 1 tiks atklāts Aizkraukles novada Uzņēmējdarbības atbalsta centrs, aģentūru LETA informēja pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Bistere.

Centra mērķis būs sniegt informāciju un konsultatīvu atbalstu personām, kuras ir sākušas vai vēlas sākt uzņēmējdarbību Aizkraukles novadā un tās apkārtnē.

Atklāšanā uzrunas teiks Zemgales plānošanas reģiona, Aizkraukles un apkārtējo novadu pašvaldību pārstāvji, un uz tā atklāšanu aicināts ikviens interesents.

Projekta kopējais finansējums ir vairāk nekā 740 000 eiro, no kuriem Aizkraukles novada pašvaldības daļa ir 51 695 eiro.

Jau vēstīts, ka Aizkraukles novadā tiek veidots Aizkraukles novada Uzņēmējdarbības atbalsta centrs, kura izveidē tiks ieguldīti 51 695 eiro.

Centa darbinieks sniegs informāciju un konsultatīvu atbalstu personām, kuras ir sākušas vai vēlas sākt uzņēmējdarbību Aizkraukles novadā un tās apkārtnē.

Centrs top, īstenojot Latvija-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas līdzfinansēto projektu "Uzņēmējdarbības atbalsta sistēmas izveide un pieejamība Zemgalē, Kurzemē un Ziemeļlietuvā", kuru īsteno seši partneri.

Projekta mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi plašam iedzīvotāju lokam, piemēram, izveidojot mentoru-konsultantu tīklu, organizējot apmācības, iekārtojot telpas, taču Aizkraukles novada pašvaldības tiešie ieguvumi projektā ir Uzņēmējdarbības centra izveide, darbā pieņemts uzņēmējdarbības speciālists, kurš vadīs Uzņēmējdarbības atbalsta centru, finansiāls atbalsts divu Uzņēmēju dienu organizēšanai, kā arī iespēja piedalīties virknē dažādu pieredzes apmaiņu, semināru un citos informatīvos pasākumos.

Aizkraukles novada pašvaldības daļa projektā ir 51 695 eiro, no kuriem 85% sedz pārrobežu sadarbības programma. Kaut arī Aizkraukles Uzņēmējdarbības atbalsta centrs izveidots kā viena no projekta aktivitātēm, paredzēts, ka tas turpinās darbu arī pēc projekta noslēgšanās 2019.gadā.

Saskaņā ar domes lēmumu Aizkraukles Uzņēmējdarbības atbalsta centrā strādās viens speciālists, centrs atradīsies Aizkraukles novada pašvaldības ēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)