Banner 980x90

Nacionālā teātra piebūves būvdarbi ir pabeigti noteiktajā termiņā

Rīga, 20.sept., LETA. Visi Nacionālā teātra piebūves celtniecības darbi ir pabeigti noteiktajos termiņos un ēku jebkurā mirklī var nodot ekspluatācijā, aģentūrai LETA sacīja būvfirmas SIA "Velve" valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns.

"Šo procesu pašlaik aizkavē nepieciešamās dokumentācijas sagatavošana, kuru laikietilpīgāku padarījusi gala lietotāja vēlme veikt izmaiņas būvprojektā un to papildus saskaņošana Rīgas pilsētas būvvaldē," skaidroja Leitēns. 

Viņš norādīja, ka šobrīd projektētāji aktīvi strādā, lai papildinātu dokumentus ar Rīgas pilsētas būvvaldes un Būvniecības valsts kontroles biroja lūgto informāciju, un plānots, ka jau tuvākajā laikā teātra piebūve tiks nodota ekspluatācijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka būvdarbu beigu termiņš ir 20.septembris, līdz ar to šodien ēkas piebūves darbiem jābūt pabeigtiem.

Kā ziņots, šovasar par godu Latvijas valsts simtgadei tika atjaunota Latvijas Nacionālā teātra vēsturiskā fasāde, kura ir analoga esošajai. To aprīkoja ar jaunu dekoratīvo apgaismojumu, kā arī atjaunoja krāsojumu un bojātās profilētās detaļas. Lai nodrošinātu teātra vēsturiskai ēkai arī vides pieejamību, tika nolemts izbūvēt jaunu piebūvi ar trim stāviem.

Piebūve tika būvēta, lai Nacionālā teātra ēkai nodrošinātu vides pieejamību un tās kopējā platība ir gandrīz 203 kvadrātmetri. Tā uzcelta pilsētas kanāla pusē, lai radītu skatītāju ieeju arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem teātra jaunajā zālē, kā arī, lai nodrošinātu skatītāju evakuāciju no jaunās zāles un nepieciešamās palīgtelpas.

Piebūves pirmajā stāvā atrodas ieeja, vestibils, lifts cilvēkiem ar īpašam vajadzībām, garderobe, kāpņu telpa un vēdināšanas kamera. Otrajā stāvā ir halle, kafejnīca ar skatu uz Pilsētas kanālu, tualete cilvēkiem ar kustību traucējumiem un kāpņu telpa, savukārt trešajā stāvā - halle, tualetes, divas skatītāju zāles palīgtelpas un kāpņu telpa ar ieeju skatītāju zālē.

Kopumā būvdarbi domei izmaksājuši aptuveni 1,4 miljonus eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)