Banner 980x90

Musulmaņiem raksturīgo sejas aizsegu aizliegums Latvijā būtu atbilstošs Satversmei

Foto no video
Foto no video

Musulmaņiem raksturīgo sejas aizsegu aizliegums Latvijā būtu atbilstošs Satversmei, otrdien, 8.martā, intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš.

Viņš gan piebilda, ka pašreizējā ģeopolitiskā situācijā, kad tā ir ļoti saspringta, politiķiem ir jābūt gataviem reaģēt uz jauniem izaicinājumiem, proti, mūsu sabiedrībā integrēt citu kultūru cilvēkus, ar savām tradīcijām.

Kā piemēru viņš minēja musulmaņus, kuriem seju aizsegu nēsāšana ir kā reliģiska pārliecība, tāpēc jautājumā par šo sejas aizsegu lietojuma aizliegšanu vai neaizliegšanu ir jāatrod līdzsvars. "Protams, ka var nēsāt sejas aizsegus, bet tad aktuāls jautājums būs par drošību," sacīja Laviņš.

Viņš minēja piemēru, ka šajā jautājumā ir viens Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums, tā dēvētajā "Francijas lietā", kas nosaka, ka pamatojoties uz drošības apsvērumiem var aizliegt nēsāt apģērbu, kas pilnībā aizsedz acis.

Tomēr viņš atzina par labu esam šā brīža diskusiju sabiedrībā, it sevišķi situācijā, kad Tieslietu ministrija virza iniciatīvu aizliegt valkāt seju aizsedzošus apģērbus publiskās vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)