Melleņu zupa ar klimpām

Zupai - 400 g melleņu, 100 g cukura, ½ citrona, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes.
Klimpām - 1 ola, 1 glāze piena, 250 g miltu, šķipsniņa sāls.
Pagatavošana - 1,5 l ūdens aplej mellenēm un vāra līdz tās sāk šķīst. Pievieno cukuru, izspiestu citrona sulu un nedaudz pierīvē citrona miziņu. Kad melleņu zupa sāk vārīties, pievieno, aukstā ūdenī izšķīdinātu, kartupeļu cieti. Uzvāra.
Olu sakuļ ar sāli, pielej pienu un iemaisa miltus. No masas gatavo apaļas vai garenas klimpiņas. Liek vārošā sālsūdenī, vāra līdz uzpeld.
Pasniedz atdzesētu melleņu zupu ar atdzesētām klimpām.
Raksts publicēts sadarbībā ar