Banner 980x90

Mainoties apsaimniekotājam, Kokneses novadā samazināsies atkritumu izvešanas tarifs

Jelgava, 9.nov., LETA. No 2019.gada 1.janvāra atkritumu apsaimniekošanu Kokneses novadā nodrošinās SIA "Ķilupe", kas piedāvās iedzīvotājiem zemāku atkritumu izvešanas tarifu, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Līdz gada beigām novadā darbu turpinās SIA "Clean R", kas pakalpojumu nodrošina par 18,86 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), par kubikmetru. Savukārt "Ķilupes" tarifs no nākamā gada būs 15,96 eiro, ieskaitot PVN.

Uzņēmums "Ķilupe" ieguvis tiesības turpmākos piecus gadus nodrošināt atkritumu apsaimniekošanu novadā, uzvarot pašvaldības rīkotajā atklātajā konkursā. "Ķilupe" atkritumu apsaimniekošanas nozarē strādā 20 gadus, uzņēmums ir no Ogres un pašlaik veic atkritumu izvešanas pakalpojumu Skrīveru, Lielvārdes, Ķeguma un Ogres novados.

"Ķilupe" turpinās nodrošināt iedzīvotājiem līdz šim pieejamās atkritumu šķirošanas iespējas, kā arī organizēs šķiroto atkritumu savākšanas laukuma darbu.

Pašvaldībā uzsvēra, ka visām Kokneses novada privātpersonām un uzņēmumiem jānoslēdz jauns līgums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu ar "Ķilupi".

"Firmas.lv" dati liecina, ka Ogres novada pašvaldībai daļēji piederošās "Ķilupes" apgrozījums 2017.gadā bija 1,83 miljoni eiro, bet peļņa - 4312 eiro.

Jau vēstīts, ka atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Clean R" apgrozījums pērn pieauga par 12,6%, salīdzinot ar 2016.gadu, sasniedzot 36,55 miljonus eiro, savukārt peļņa dubultojās un bija 3,37 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)