Banner 980x90

Likteņdārza desmit gadu jubileju augustā atzīmēs ar koncertu "Latvijas Likteņdārzs. Atklāšana"

Rīga, 28.maijs, LETA. Likteņdārzā 11.augustā plkst.19 izskanēs tā desmit gadu jubilejai veltīts koncerts "Latvijas Likteņdārzs. Atklāšana", aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciālists Mārtiņš Pučka.

Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO), pianistu Vestardu Šimku, dziedātāju Daumantu Kalniņu un Rīgas Doma zēnu kori koncertā izskanēs Imanta Kalniņa un Raimonda Paula skaņdarbi, kā arī īpaši koncertam veidoti Šimkus un Raimonda Tigula jaundarbi.

Klasiskās mūzikas cienītāji varēs novērtēt skaņdarbu "Skaisti dziedi, lakstīgala" no Jāzepa Vītola cikla "Septiņas latviešu tautasdziesmas orķestrim" un Tālivalda Ķeniņa simfonisko darbu orķestrim "Tautasdeja un fūga" LNSO sniegumā. Šimkus jaundarbs klavierēm un orķestrim "Liktens vārti" un Tigula jaundarbs orķestrim - simfoniskā poēma "Horizonts" - iecerēti kā veltījums Latvijas valsts simtgadei un Likteņdārzam.

Pie diriģenta pults būs koncerta idejas autors, LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga, bet pasākumu vadīs Latvijas Televīzijas žurnālisti Aija Kinca un Jānis Geste.

Koncerts notiks brīvā dabā, Likteņdārza amfiteātrī. Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. Koncertu atbalsta AS "Latvijas valsts meži", "Latvenergo" un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)