Liepājas tehnikuma skolotāja pagatavo gardāko biezpiena un maizes gardumu
Pirmo reizi Latvijā norisinās četru reģionu konkurss "Biezpiena un maizes gardumi uz svētku galda". Kurzemes reģiona kārta norisinājās Skrundas pilsētas svētku laikā un 1.vietu ieguva PIKC "Liepājas Valsts tehnikums" skolotāja Silvija Mame.
Kā norāda biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova, konkurence bija liela, un konkursā piedalījās 17 dalībnieki.
Konkursa mērķis ir popularizēt Latvijā ražotā biezpiena un maizes izmantošanu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu gatavošanā. Tajā piedalīties varēja ikviena, kam ir spēja un vēlme parādīt savu prasmi gardumu pagatavošanā. Katram dalībniekam bija jāierodas ar mājās pagatavotu biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Sastāvā noteikti bija jāiekļauj biezpiens un maize, bet pārējās sastāvdaļas konkursanti varēja izvēlēties paši. Pagatavotajam gardumam bija jābūt noformētai receptūrai un tas bija jāprezentē konkursa žūrijai.
S.Mame konkursam bija pagatavojusi "Dzintara laivu", kuras pamatā bija rudzu un baltmaizes rīvmaizes kārta, kam sekoja biezpiena, svaigā siera, putukrējuma un citrona miziņas masas kārta. Virs tās biezpiena, putukrējuma, muskatķirbja biezeņa, cidoniju un citronu sulas masas. "Buras izgatavoju no kaltētām citronu šķēlītēm, enkurus no rupjmaizes un pārklāju ar kivi pulveri," atklāj S.Mame.