Banner 980x90

Lems par ceļa Bauska–Aizkraukle pārbūvi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pļaviņu novadā otrdien, 20.oktobrī, notiks Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes sēde. Šoreiz novadu priekšsēdētāju lemtais var atstāt lielu iespaidu uz satiksmes attīstību novados.

Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) izstrādātajā Rīcības plānā 2015. – 2020. gadam kartē bija iezīmēts ceļu savienojums "Dobele–Bauska–Aizkraukle". Plāna prezentācijā amatpersonas pauda, ka šāda "Zemgales josta" iezīmēta vairāk teorētiski, taču situācija pamazām mainās, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzzināja izdevumā Bauskas Dzīve.

"Kopā ar pašvaldībām un Satiksmes ministriju paredzēts veicināt pašvaldības ceļu un ielu, kā arī tiltu rekonstrukciju," informē Alda Ērmane, ZPR Sabiedriskā transporta un autoceļu attīstības nodaļas vadītāja. ZPR speciālisti 11. septembrī saņēmuši Bauskas novada domes vēstuli "Par reģionālās nozīmes valsts autoceļu posmu uzlabošanu". Tajā lūgts padziļināti izpētīt un sniegt priekšlikumus Satiksmes ministrijai reģionālo autoceļu maršrutu Dobele–Bauska un Bauska–Aizkraukle attīstībai.

Bauskas novada pašvaldībā, kas pārstāv vienu no reģiona attīstības centriem, uzskata, ka maršrutos Dobele–Bauska un Bauska–Aizkraukle esošā asfalta seguma pārbūve un jauna asfalta klāšana uz šķembu ceļa posmiem sniegtu nozīmīgu ieguldījumu Zemgales reģiona sociāli ekonomiskajā attīstībā. Maršruti P103 Dobele–Bauska un P87 Bauska–Aizkraukle ir iekļauti Valsts autoceļu sakārtošanas programmā 2014 – 2020. gadam. "Arī mēs uzskatām, ka minētie ceļi ir kritiskā situācijā un ir ļoti nepieciešami uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības veicināšanai Zemgalē," apliecina Ērmane.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)