Banner 980x90

LDDK un LBAS atbalsta nodokļu reformas virzību

Rīga, 11.jūl., LETA. Valdības sociālie partneri - Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) - ir pauduši viennozīmīgu atbalstu nodokļu reformas tiesību aktu virzīšanai Saeimā vienotā paketē, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Atbalsts pausts LDDK un LBAS pārstāvjiem šodien tiekoties ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

LBAS prezidents Egils Baldzēns uzsvēra, ka, izstrādājot nodokļu reformu, ir nonākts pie rezultāta, kas ņem vērā visu pušu intereses.

"Svarīgi ir tas, ka, strādājot aptuveni gadu, ir nonākts nevis pie kompromisa, bet gan pie kopsaucēja, ņemot vērā līdzsvarotas visu pušu intereses. Turklāt nodokļu reformas modelis būtiski risina problēmas veselības aprūpes sistēmā," sacīja Baldzēns.

Tikšanās reizē piedalījās arī LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs, norādot, ka ir svarīgi sasaistīt nodokļu nomaksu ar veselības pakalpojumu pieejamību un finansējumu, izstrādāt Veselības finansēšanas likumu, kā arī intensificēt cīņu ar ēnu ekonomiku.

"Lai nodrošinātu kvalitatīvu un ilgtspējīgu veselības aprūpes nozares finansēšanas reformu, sociālie partneri aicina arī turpmāk izmantot trīspusējās sadarbības formātu, tas ir, Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) Budžeta un nodokļu politikas apakšpadomes un Veselības aprūpes nozares apakšpadomes pilnvērtīgu, regulāru iesaisti atbildīgu lēmumu sagatavošanā," atzina Gavrilovs.

Visas puses bija vienisprātis, ka minimālā alga Latvijā ir palielināma līdz 430 eiro, nosakot, ka tā netiek mainīta turpmākos trīs gadus.

Kučinskis pauda, ka viņš novērtē sociālo partneru ieguldīto darbu, izstrādājot jauno nodokļu reformu. "Visas puses demonstrēja sociāli atbildīgu pieeju, kas ļāvis nonākt pie rezultāta, kas vērsts uz nevienlīdzības mazināšanu, kā arī ekonomikas izaugsmi turpmākajos gados," teica premjers.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)