Banner 980x90

Kučinskis: Dzelzceļa elektrifikācijai skarot valsts budžeta naudu, projektu varētu apturēt

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ja dzelzceļa elektrifikācijas projekts skars valsts budžeta līdzekļus, projektu varētu apturēt, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS)

Viņš skaidroja, ka no plānotajiem 519 miljoniem, 347 miljonus līdzfinansēs Eiropas Savienība. Taču viņa viedoklis esot nemainīgs - valsts budžets nedotēs šo projektu.

Viņaprāt, ja elektrifikācijas projektam būs nepieciešami līdzekļi no citām sfērām, tad šo projektu varētu apturēt. Taču viņš uzticoties aprēķiniem, ka to nevajadzēs darīt.

Kučinskis atkārtoti uzsvēra, ka projekts ir vērtīgs un īstenojams.

Kā ziņots, valdība aiz slēgtām durvīm atbalstīja Latvijas dzelzceļa tīkla elektrifikācijas projekta tālāko virzību.

Lai gan sākotnēji bija iecerēts elektrifikāciju sākt Ventspils virzienā, pirmajā posmā elektrificējot līnijas Daugavpils-Krustpils, Rēzekne-Krustpils, tālāk virzienā uz Ventspili, atbilstoši jaunākajam piedāvājumam projekts tiks sākts Rīgas virzienā. Pirmajā posmā elektrifikācija notiks līnijās Daugavpils-Krustpils-Rīga (Šķirotava) un Rēzekne-Krustpils-Rīga (Šķirotava). Aptuvenās projekta pirmā posma izmaksas - 519 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)