Banner 980x90

Kozlovskis: Latvijai nepieciešams palielināt robežsargu skaitu

Rihards Kozlovskis/ Foto no video
Rihards Kozlovskis/ Foto no video

Lai cīnītos pret nelegālo migrāciju, Latvijai jāpalielina robežsargu skaits, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš informēja, ka pusgada laikā plānots ieviest pastiprinātas pārbaudes uz Šengenas zonas ārējām robežām.

Latvijai ir jābūt aptuveni 50 robežsargiem, kuri būtu gatavi īsā laikā doties palīgā ES kolēģiem apsargāt savienības ārējo robežu.

Pamatuzdevums, kas ir jānodrošina, ir migrantu identifikācija pirmajā dalībvalstī, kurā tie ieceļo.

Papildus darbinieki nepieciešami arī Austrumu robežas stiprināšanai. Šeit nepieciešami papildus 200 darbinieki. Kā skaidroja Kozlovskis, nepietiek ap robežu uzcelt žogu, ir nepieciešami cilvēki, kas robežu sargā.

Kā skaidroja ministrs, ja situācija uz ES ārējām robežām netiks normalizētu, tas var radīt draudus Šengenas zonai. Kozlovskis norādīja, ka šo problēmu risināšana norit pārāk lēnu. Piemēram, jau pērn, varēja ieviest pasažieru datu reģistru, bet par to tiek runāts tagad.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)