Banner 980x90

Korespondences piegāde apdraudēta gandrīz 78 000 Latvijā reģistrēto adrešu, kur nav pastkastītes vai arī tā ir bojāta

Rīga, 17.sept., LETA. "Latvijas pasta" adrešu reģistrā ir fiksēti 1,03 miljoni adrešu, tostarp gandrīz 78 000 korespondences saņēmēju nav parūpējušies par drošu sev pienākošo sūtījumu saņemšanu - attiecīgie adresāti nav izvietojuši pastkastīti, tā ir bojāta, vai arī tā ir neatbilstoši novietota, aģentūru LETA informēja "Latvijas pasts" pārstāvji.

"Latvijas pastā" norādīja, ka pastkastīšu neatbilstība sūtījumu drošai saņemšanai sastopama gandrīz katra pastnieka apkalpes teritorijā, bet šī problēma ir izplatīta galvenokārt pilsētās: gan daudzdzīvokļu mājās, gan pie privātmājām. Taču arī reģionu klienti, kuri dzīvo privātmājās un viensētās, ne vienmēr ir nodrošinājuši piemērotas pastkastītes sev adresēto sūtījumu saņemšanai. "Latvijas pasta" darbinieki problemātiskas pastkastītes vai pastkastīšu neesamību bieži konstatē dārzkopības kooperatīvajās saimniecībās, kā arī juridisko personu un valsts iestāžu ēkās.

Pēc "Latvijas pasta" pārstāvju vēstītā, visvairāk faktu par pastkastīšu neatbilstību un neesamību konstatēts Rīgas reģionā - Rīgā, Ādažos, Mārupē, Olainē, Piņķos, Salaspilī un Ulbrokā. Tāpat šī problēma regulāri fiksēta citur Latvijā, tostarp visbiežāk Kurzemes reģionā - Grobiņā, Lapmežciemā, Liepājā un Ventspilī; Latgales reģionā - Ludzā, Rēzeknē un Rudzātos; Vidzemes reģionā - Cēsīs, Lēdurgā un Madonā; Zemgales reģionā - Elejā, Jelgavā, Jēkabpilī un Lielvārdē.

Tāpat "Latvijas pastā" norādīja, ka būtisks pasta sūtījumu piegādes apgrūtinājums ir brīvi klaiņojoši un saimnieku nepieskatīti suņi - tas nozīmē apdraudējumu ne vien pastnieka veselībai un darba pienākumu veikšanai, bet arī suņu saimnieku iespējai saņemt sev adresētos sūtījumus. "Latvijas pasta" pastniekiem 2017.gadā reģistrēti četri suņu uzbrukumi, bet šogad - 13 uzbrukumi.

Būtiskākās kļūdas, kuras pieļauj suņu saimnieki, ir suņu piesiešana pārāk garā ķēdē, ļaujot aizsniegties līdz pastniekam, kurš pārvietojas ar divriteni, tāpat suņa atstāšana pagalmā ar pārāk zemu žogu, kam tas var brīvi tikt pāri, vai arī pastkastīte novietota tā, ka suns traucē vai neļauj ievietot korespondenci pastkastītē. Nereti pastkastītes tiek piestiprinātas žoga iekšpusē, kamēr pagalmā uzturas nikns suns.

Rūpējoties par darbinieku veselību un spēju kvalitatīvi sniegt uzticētos darba pienākumus, "Latvijas pasts" nepiegādā sūtījumus adresēs, kur pastniekus apdraud bīstami suņi un to īpašnieki ignorē lūgumus ierobežot suņu brīvību pasta sūtījumu piegādes laikā, atzīmēja "Latvijas pastā".

"Latvijas pasta" pārstāvji uzsvēra, ka tādējādi pasta sūtījumu saņemšana ir apgrūtināta ne tikai šajās adresēs dzīvojošajiem, kam pēc sūtījumiem jādodas uz pasta nodaļu, bet tiek paildzināts arī kopējais piegādes process, pastniekiem fiksējot attiecīgo situāciju un iemeslus, kāpēc sūtījums nav piegādāts.

"Latvijas pasts" aicina visus klientus pievērst uzmanību sev piederošo pastkastīšu stāvoklim - lai tās nav bojātas, ir slēdzamas, lai uz tām ir skaidri saskatāma adrese, dzīvokļa numurs vai mājas nosaukums, uzvārds vai juridiskas personas nosaukums, lai pastkastīte atrodas pieejamā vietā un ir atbilstoša izmēra. Adresātiem, kuri savas pastkastītes nav novietojuši un noformējuši atbilstoši Ministru kabineta noteikumu prasībām, pasta pakalpojumu sniedzējam ir tiesības pasta sūtījumus nepiegādāt, bet izsniegt pēc pieprasījuma pasta nodaļā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)