Banner 980x90

Kokneses novada dome noslēdz sadarbības līgumu ar LLU Lauku Inženieru fakultāti

Foto: Koknese.lv
Foto: Koknese.lv

16.novembrī tika parakstīts sadarbības līgums starp Kokneses novada domi un Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Lauku inženieru fakultāti. Tas paredz, ka Ainavu arhitektūras un Vides un ūdenssaimniecības studenti veiks ainavas izpēti un izstrādās priekšlikumus teritorijai, kurā iekļaujas Kokneses parks, Kokneses pilsdrupas, dabas taka gar Daugavas krastu līdz Likteņdārzam, kā arī tiks izstrādāti priekšlikumi caurteces atjaunošanai ūdenstilpnē (Daugavas atzars) ap Likteņdārzu.

Kā pilsētas informācijas portālam Pilseta24.lv pavēstīja Kokneses novada domes Attīstības nodaļas Projektu vadītāja Marta Vīle-Bērziņa, sadarbības galvenais mērķis ir iegūt abpusēji vērtīgu pieredzi un jaunas zināšanas apkārtējo teritoriju atdzīvināšanā atbilstoši mūsdienu ainavu arhitektūras plānošanas tendencēm, ekoloģiskās domāšanas un ilgtspējīgas plānošanas izaicinājumiem. Galvenie darba uzdevumi ir sniegt priekšlikumus ainaviskās teritorijas vides saglabāšanā, plānot un izstrādāt teritorijas funkcionālo zonējumu.

Viesojoties Koknesē, 4.kursa ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmas studenti kopā ar docenti Nataliju Ņitavsku un Kokneses novada domes pārstāvjiem - Projektu vadītāju Martu Vīli-Bērziņu, tūrisma informācijas centra vadītāju Dainu Liepiņu un Komunālās nodaļas vadītāju Benitu Peciņu, iepazinās ar Kokneses parku, kultūrvēsturiskajiem pieminekļiem, dabas taku, uzklausīja plānotās attīstības ieceres, tika informēti par paveiktajiem un plānotajiem labiekārtošanas projektiem šajā teritorijā. Savukārt 4.kursa vides un ūdenssaimniecības studenti pasniedzēja Eināra Pundura vadībā veica Daugavas upes gultnes mērījumus un ievāca informāciju, lai izveidotu gultnes šķērsprofilu, kā arī izstrādātu ekonomiski un funkcionāli visizdevīgāko tehnisko risinājumu Daugavas upes caurteces nodrošināšanai posmā pie Likteņdārza.

Pirms došanās uz Koknesi, 4. novembrī Jelgavā notika iepazīšanas seminārs, kurā Marta Vīle-Bērziņa studentiem izklāstīja teritorijas problemātiku un pašvaldības ieceres, savukārt fakultātes pasniedzēji stāstīja par vēsturisko attīstību, profesionāļu redzējumu uz iespējamiem risinājumiem un pielietojamo metodiku. 2015. gadā maijā Lauku inženieru fakultātes ainavu arhitektūras un plānošanas studente Ieva Kalniņa aizstāvēja diplomprojektu, kas apkopo plašo teritorijas izpēti un priekšlikumus teritorijas attīstībai no ainavu arhitektūras viedokļa. Savu darbu Ieva Kalniņa 27.novembrī plkst.10:00 prezentēs arī pašvaldībā.

Pasniedzēji Natalija Ņitavska un Einārs Pundurs atzina, ka projektēšana reālā vidē ir ļoti nepieciešama studiju procesā – tas studentu profesionālo iemaņu veidošanā ir liels ieguvums. LLU jau vairākus gadus sadarbojas arī ar citām pašvaldībām.

Sadarbības līgumu ar LLU Kokneses novada domes vārdā parakstīja domes priekšsēdētājs Dainis Vingris, kurš uzsvēra, ka šīs sadarbības rezultātā ieguvēji būs abas puses – studenti pilnveidos savas zināšanas praksē, bet koknesieši nākotnē varēs piepildīt idejas kultūrvēsturiskās ainavas uzlabošanai un saglabāšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)