Banner 980x90

"Kokneses fondu" turpmāk vadīs eiroparlamentāriete Sandra Kalniete

Rīga, 28.dec., LETA. Pēc 13 gadu darba Likteņdārza idejas autoru Vili Vītolu "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja amatā nomainīs viena no fonda dibinātajām un Likteņdārza aktīvākajām veidotājām, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V), aģentūru LETA informēja fondā.

Kopš fonda dibināšanas 2005.gadā Kalniete aktīvi darbojusies fonda padomē un no 2019.gada 1.janvāra kļūs par tā vadītāju. Vītols turpmāk būs Likteņdārza labās gribas vēstnieks. Viņa vietā fonda padomes locekles amatā, saskaņā ar fonda Statūtiem, darbosies viņa meita Kristīne Klišāne.

"Es apzinos, ka "iekāpt Viļa Vītola kurpēs" būs grūts uzdevums. Īpaši tāpēc, ka viņa vadībā ir strādāts kopš "Kokneses fonda" dibināšanas, un es izjūtu neizmērojamu cieņu un pateicību par visu, ko no Vītola kunga esmu iemācījusies. Vēlos turpināt viņa darbu gan mazās, gan lielās lietās. Vispirms jāpabeidz iesāktais Saieta nams un Ziedu pakalns, kā arī Likteņdārza draugu aleja. Taču vissvarīgākais uzdevums ir piesaistīt Likteņdārzam arvien jaunus draugus un atbalstītājus, kas tur pulcētos visos gadalaikos," komentēja Kalniete.

2005.gadā ar mērķi izveidot Likteņdārzu dibināts "Kokneses fonds" - bezpeļņas sabiedriska organizācija. Tā dibinātāji ir 14 privātpersonas - Vītols, Marta Vītola, Kalniete, Māra Zālīte, Ainārs Bambals, Andris Freibergs, Jānis Kukainis, Imants Lancmanis, Rudīte Vīksne, Valdis Lokenbahs, Ilmārs Mežs, Valters Nollendorfs, Baiba Rubesa, Jānis Stradiņš - un Kokneses pašvaldība, kuru pašlaik pārstāv Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris (ZZS) un domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Reinbergs (ZZS). Vilis un Marta Vītoli, dibinot fondu, ieguldījuši 450 000 latu un to finansiāli atbalstījuši arī turpmākajos gados.

Fonda dibinātāji izveidojuši padomi, kas ar 2019.gada 1.janvāri Kalnietes vadībā darbosies šādā sastāvā - Vingris, Guntis Belēvičs, Andris Jaunsleinis, Klišāne, Tomass Kotovičs, Reinbergs, Jānis Stradiņš, Vītola un Zālīte. Fonda padome sanāk vismaz reizi trijos mēnešos un lemj par konceptuāliem jautājumiem, kas saistīti ar Likteņdārza attīstību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)