Banner 980x90

Koknesē notiks asins donoru diena 

Aizkraukle24.lv
Aizkraukle24.lv

Otrdien, 22. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko asins donoru dienu Kokneses kultūras namā.

Ziedot būs, iespējams, Koknesē, Hanzas ielā 2. un ir aicināti visu grupu asins donori, noskaidroja pilsētas informācijas portāls Aizkraukle24.lv Kokneses novada pašvaldībā.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka no šī gada 1. jūlija tika uzsākti bezskaidras naudas norēķini ar donoriem. Tas nozīmē, ka kompensācija zaudētā asins un asins komponentu apjoma atjaunošanai nākamajā dienā pēc asins ziedošanas tiek ieskaitīta donora bankas kontā. Donori tiek aicināti laicīgi atvērt bankas kontu bezskaidras naudas saņemšanai. Donori bez bankas konta asinis ziedot nevarēs.

VADC atgādina, ka par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 līdz 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 un mājas lapā www.donors.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)