Banner 980x90

KNAB sociālās kampaņas "Ar korupciju nav nākotnes" ietvaros tapis video

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sociālās kampaņas "Ar korupciju nav nākotnes" ietvaros izveidots video klips, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja KNAB.

Video klipa autori ir profesionālās izglītības kompetences centra Ogres Valsts tehnikums audzēkņi, kuri sadarbībā ar video režisoru Tomu Ezerieti un Valsts policijas atbalstu realizēja KNAB sociālās kampaņas ideju video materiālā.

Video klips jau skatāms KNAB twitter kontā @KNABinforme un KNAB Facebook lapā https://www.facebook.com/KNAB.LV .

Video klipa idejas pamats balstīts uz KNAB sociālās kampaņas "Ar korupciju nav nākotnes" vēstījumu, kas redzams izveidotajos plakātos. Luksofora sarkanā krāsa simbolizē prettiesisko jeb nepareizo izvēli, zaļā krāsa − likumīgo un taisnīgo izvēli, savukārt dzeltenā krāsa − izšķiršanos starp nepareizo un pareizo izvēli.

Video klips būs redzams korupcijas riskam īpaši pakļauto institūciju video ekrānos, kuras identificētas KNAB pārbaužu un sociālo aptauju rezultātā, piemēram, Valsts ieņēmumu dienestā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kā arī citās publisku personu institūcijās.

Sociālās kampaņas "Ar korupciju nav nākotnes" mērķis ir aicināt sabiedrību nepieļaut koruptīvas darbības un koruptīvu lēmumu pieņemšanu ikvienā dzīves jomā. Ikviena valsts vai pašvaldības apmaksāta darbinieka pienākums ir kvalitatīvi un efektīvi veikt savu darbu, nepieprasot un nepieņemot par to papildu maksājumu, prettiesisku labumu vai "kukuli".

KNAB aicina iedzīvotājus un uzņēmējus, kuru rīcībā ir ziņas par prettiesiskas labumu pieprasīšanas gadījumiem, sniegt šo informāciju KNAB Ziņojumu centrā Brīvības ielā 104, Rīgā (bezmaksas uzticības tālrunis: 80002070), knab@knab.gov.lv. Anonimitāte garantēta.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)