Banner 980x90

Izglītības iestāžu apmeklējums Zemgalē sala dēļ nav ievērojami samazinājies

Jelgava, 23.febr., LETA. Izglītības iestāžu apmeklējums zemās gaisa temperatūras dēļ Zemgalē nav ievērojami krities, noskaidroja aģentūra LETA.

Sals nav ietekmējis skolēnu skaitu Auces novada izglītības iestādēs, informēja novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Valda Zvirbule. Arī slimo skolēni šoziem mazāk nekā iepriekš, priecājās speciāliste.

Līdzīga situācija ir arī Aizkraukles novadā, kur sals šorīt sasniedzis mīnus 22 grādus, pastāstīja novada Izglītības pārvaldes vadītāja Astra Siliņa. Viņa apliecināja, ka no izglītības iestādēm nav saņemta informācija par krasu skolēnu skaita samazināšanos.

Arī Bauskas novadā izglītības process norit kā ierasts. Novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītāja Māra Bauvare pastāstīja, ka šodien daļa skolēnu devusies uz izstādi "Skola" Rīgā, arī peldētapmācība jaunajā Bauskas baseinā notiek pēc plāna.

"Varbūt kaut kur laukos kāds palika, jo mašīnu nevarēja iedarbināt, bet tas nenotiek masveidā," klāstīja Bauvare, atzīstot, ka daļa skolēnu izglītības iestādi neapmeklē slimības dēļ.

Savukārt Jelgavas novada Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Inga Vilcāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka sala dēļ mājās palikusi vien neliela daļa skolēnu.

"Visas skolas atvērtas," piebilda Vilcāne.

Jau vēstīts, ka naktī teju visā Latvijā gaisa temperatūra pazeminājās līdz mīnus 21, mīnus 27 grādiem, mazāks sals bija daļā Kurzemes piekrastes un dažviet Vidzemē.

Gaisa temperatūrai pazeminoties līdz -20 grādiem pēc Celsija, bērni līdz 12 gadu vecumam var neapmeklēt skolu. Savukārt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem pēc Celsija, uz izglītības iestādi var nedoties arī bērni vecumā no 13 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)