Banner 980x90

Desmitā daļa aptaujāto Aizkraukles novada iedzīvotāju plāno mainīt dzīvesvietu

Jelgava, 18.apr., LETA. 10% Aizkraukles novada iedzīvotāju plāno mainīt savu dzīvesvietu, liecina pašvaldības veiktā aptauja, kurā piedalījušies 438 respondenti.

Aptaujas dati rāda, ka 72% novada iedzīvotāju neplāno mainīt dzīvesvietu, taču 7% respondentu plāno mainīt to novada teritorijā, bet vēl 3% - pārcelties uz citu novadu. Teju trešdaļa jeb 29% no tiem, kas plāno mainīt dzīvesvietu, norādījuši, ka citur ir labākas darba iespējas, savukārt 15% uzskata, ka jāmeklē labākas bērnu izglītošanas iespējas. 27% citu dzīvesvietu plāno meklēt, jo citur ir labāks pieejamo pakalpojumu klāsts, savukārt 29% respondentu ir cits iemesls dzīvesvietas maiņai.

Viskritiskāk aptaujātie novērtējuši namu apsaimniekošanu novadā, jo tieši par šo jomu lielākoties saņemtas atbildes "drīzāk apmierina", "drīzāk neapmierina" un "neapmierina". Respondenti norādījuši, ka namu apsaimniekotājam SIA "Lauma A" ir neadekvātas cenas un nepietiekama kvalitāte, tāpat iedzīvotājiem trūkst informācijas par pakalpojumiem. Aptaujātie ieteikuši pašvaldībai arī apvienot vienā uzņēmumā komunālo pakalpojumu sniedzējus.

Tāpat iedzīvotāji vēlas labāku ceļu un ietvju stāvokli, apgaismojumu, vairāk policijas patruļu, kārtību nakts stundās. Pašvaldībai ieteikts arī vairāk uzmanības pievērst Daugavas krasta uzkopšanai. Tāpat iedzīvotāji novadā vēlētos redzēt suņu pastaigu takas un parkus, atpūtas vietas pie Daugavas ar soliņiem, promenādi, piknika vietām un citu aprīkojumu. Kā vēlamās atpūtas vietas norādīts arī krodziņš, brīvdabas estrāde ar kino, baseins un peldvieta.

Aptaujas mērķis ir noskaidrot iedzīvotāju viedokli par dzīves kvalitāti novadā, kas palīdzētu pašvaldībai identificēt problēmas dažādās jomās. Kopumā aptaujā piedalījās 438 respondenti, lielākā daļa no kuriem ir Aizkraukles novada iedzīvotāju, savukārt 8% ir citu novadu iedzīvotāji.

Aptaujas rezultāti tiks izmantoti, plānojot novada attīstību un līdzekļu izlietojumu turpmākajā līdzekļu piesaistē. Ar rezultātiem tiks iepazīstināti gan domes deputāti un pašvaldības darbinieki, gan novada iedzīvotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)