Banner 980x90

Cīņai ar maluzvejniekiem Kokneses novadā pirks nakts redzamības ierīci un aizsargapģērbu

Jelgava, 1.jūn., LETA. Īstenojot Valsts zivju fonda līdzfinansēto projektu, Kokneses novada pašvaldība plāno iegādāties aprīkojumu zivju resursu aizsardzībai, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Pašvaldībā skaidroja, ka 2015.gadā par fonda piešķirtajiem līdzekļiem iegādāta motorlaiva, piekabe un dzinējs, kā arī piecas medību kameras, ar kuru palīdzību pašvaldības policijas darbinieki veic regulāru makšķernieku kontroli.

2016.gadā kontroļu laikā izvilkti nelegālie tīkli vairāk nekā divu kilometru garumā, no tiem lielākā daļa Daugavā. Pašvaldības policija reidus veic vairākas reizes mēnesī, kā arī, saņemot informāciju par iespējamiem pārkāpumiem.

Lai sekmīgāk veiktu kontroli visos laika apstākļos un diennakts stundās, pašvaldība īstenos projektu "Zivju resursu aizsardzības pasākumu efektivitātes uzlabošana Kokneses novada publiskajos ūdeņos", iegādājoties digitālo nakts redzamības ierīci, LED tālās gaismas lukturi, kā arī specializētu ūdens aizsargapģērbu.

Projekta kopējās izmaksas ir 1270 eiro, tai skaitā Valsts zivju fonda finansējums 1090 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)