"Cido Grupa" un LLU uzsāk pētniecības projektu par sulām
SIA "Cido Grupa" un Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāte uzsākušas kopīgu pētniecības projektu par sulām. Tā ietvaros LLU laboratorijās tiek pētīts, kādas vērtīgas vielas satur Latvijā ražotās sulas, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.lv ziņo uzņēmuma pārstāvji.Solvita Kampuse, LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente: "Sulas ir vērtīgs minerālvielu avots, kas bagātina mūsu uzturu un palīdz nodrošināt pilnvērtīgu organisma funkcionēšanu. Sulām piemīt augļu īpašības, tāpēc būs interesanti uzzināt, kādi precīzi un cik daudz mikro un makroelementi ir mūsu veikalos nopērkamajās sulās."
Kampuse ir viena no vadošajām pētniecēm LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē, kas specializējusies dārzeņu, augļu un ogu pētniecībā. Viņas vadībā izstrādāti pētījumi par jaunu produktu izstrādi no augļu un dārzeņu izejvielām, bioaktīvo savienojumu daudzumu dažādos augļos un dārzeņos, kā arī to stabilitāti pārstrādes procesos.
Inese Rone, SIA "Cido Grupa" attīstības vadītāja: "Šis būs vērtīgs ražotāja un pētnieku sadarbības projekts un ļaus uzzināt jaunas vērtīgas lietas par sulām, kā arī to īpašībām. Tas savukārt papildinās mūsu kā ražotāja un sabiedrības kopumā zināšanas par sulām kā vienu no sabalansēta uztura sastāvdaļām."
LLU laboratorijās tiek pētītas sulas – apelsīnu, ananāsu, greipfrūtu, ābolu, un tomātu sulas. Tām tiek noteiktas minerālvielas, vitamīni un antioksidanti, kā arī spēja neitralizēt organismā brīvos radikāļus.
Pētījums tika uzsākts janvārī. Uz sarakstu