Banner 980x90

Bojāgājušajam ūdensmotosportistam Milleram piešķir Aizkraukles novada Goda pilsoņa titulu

Rīga, 4.janv., LETA. Traģiski bojāgājušajam ūdensmotosportistam Lotāram Milleram pēc nāves tiks piešķirts apbalvojums "Aizkraukles novada Goda pilsonis", lēmusi novada dome.

Pašvaldībā skaidroja, ka Millers ir viens no titulētākajiem ūdens motosportistiem un treneriem Latvijā. Viņš bija ātrumlaivu konstruētājs un būvētājs - uzkonstruētas un uzbūvētas 102 ātrumlaivas. 40 gadus veltot ūdens motosportam, izcīnījis 34 Latvijas čempiona titulus, bijis vairākkārtējs Baltijas un Eiropas čempiona un vicečempiona titulu ieguvējs.

2015.gadā Millers Aizkrauklē nodibinājis ūdens motosporta klubu "Motorsport 77" un veiksmīgi darbojies kā ātrumlaivu sacensību Aizkrauklē organizators. Atsācis ūdens motosporta tradīcijas Aizkrauklē, Daugavas akvatorijā. Organizējot Baltijas, Latvijas un Eiropas čempionātus un gūstot augstus sasniegumus tajos, popularizējis Latvijas vārdu pasaulē.

Millers traģiski zaudējis dzīvību avārijā Eiropas čempionāta posma sacensībās Vācijā, 2018.gada 9.jūnijā.

Apbalvojums sportistam piešķirts par ieguldījumu Latvijas un Eiropas ūdesmotosporta attīstībā, profesionalitāti un entuziasmu, lai atjaunotu ūdensmotosporta tradīcijas Aizkrauklē.

Jau vēstīts, ka traģiskais negadījums noticis Eiropas čempionāta etapā F-R1000 klasē. Pēc pirmā brauciena starta Millera vadītā laiva piedzīvojusi avāriju, bet tajā pēc tam ietriekusies kāda cita konkurenta vadītais braucamais, aizskarot arī Milleru, kurš līdz ar to guvis nāvējošas traumas.

Pēc traģiskā negadījuma sacensības tika atceltas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)