Banner 980x90

Biļetes uz Dziesmu un deju svētku lielākajiem koncertiem maksās 15 līdz 65 eiro

Rīga, 23.febr., LETA. Biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu dziesmu un XVI Deju svētku lieluzvedumu "Māras zeme" un noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" maksās 15 līdz 65 eiro, aģentūru LETA informēja svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Valdība otrdien, 27.februārī, plāno skatīt noteikumu projektu, kurā noteiktas svētku maksas pasākumu cenas. Svētku programma kopumā sastāvēs no 65 pasākumiem, 43 no kuriem bīs bezmaksas, bet 19 - maksas.

Cenrādī iekļauti svētku centrālie pasākumi - deju lieluzvedums "Māras zeme" un noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā", kuru ģenerālmēģinājuma biļetēm plānots noteikt cenu no 7 līdz 45 eiro, bet koncertiem - no 15 līdz 65 eiro.

Pirmo reizi plānots tirgot biļetes uz sadziedāšanos, kas tradicionāli notiek pēc svētku noslēguma koncerta. Saskaņā ar noteikumu projektu, biļetes uz sadziedāšanos maksās 7 eiro.

Viszemākās biļešu cenas 2 līdz 10 eiro apmērā plānotas bērnu vokālo ansambļu koncertuzvedumam, kam seko vokālo ansambļu koncerts "Laiku viju gredzenā", uz kuru biļešu cenu plānots noteikt 5 līdz 25 eiro apmērā. 7 līdz 25 eiro amplitūdā biļetes maksās uz mazākumtautību kolektīvu koncertu "Pa saulei", tautas mūzikas koncertu "Visas manas skaistas dziesmas" un latviešu tautas tērpu skati, bet par speciālo tribīnes vietu Svētku gājienā plānots prasīt 25 eiro.

Garīgās mūzikas koncerta "ES esmu" biļetēm plānots noteikt cenu no 10 līdz 35 eiro, deju koncerta "Vēl simts gadu dejai" biļetes maksās 5 līdz 35 eiro, bet kokļu mūzikas koncerta "Stīgo, brālīt! Stīgo, māsiņ!" un latviešu vokāli simfoniskās mūzikas koncerta biļetes - 5 līdz 35 eiro.

Iecerēts, ka 7 līdz 35 eiro biļetes maksās uz pūtēju orķestru koncertu "Pieskāriens laikam" un vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu "Tev tuvumā".

Kā ziņots, biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem iedzīvotāji varēs iegādāties no 3.marta, liecina paziņojums Dziesmusvētku interneta vietnē.

Vienā pirkumā pircējam uz katru pasākumu būs iespējams nopirkt ne vairāk kā četras biļetes. Bērni līdz septiņu gadu vecumam, ja viņiem nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, pasākumus varēs apmeklēt bez maksas. Arī visiem Svētku dalībniekiem, uzrādot dalībnieka karti, būs iespēja bez maksas vērot noslēguma koncertu Mežaparka Lielajā estrādē.

Biļešu iepriekšējā rezervācija ir paredzēta arī sociālām grupām, piemēram, cilvēkiem ar kustību traucējumiem, daudzbērnu ģimenēm ar ģimenes karti "3+". Tāpat biļešu rezervācija atvēlēta arī atsevišķām mērķgrupām - svētku tradīcijas uzturētājiem ārvalstīs Pasaules Brīvo Latviešu apvienībai un Eiropas Latviešu apvienībai u.c.

Tāpat plānots, ka ielūgumu skaits uz gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem nepārsniegs 2% no kopējā biļešu skaita.

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Kārtējie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)