Banner 980x90

Banānu maize

Banānu maize ir garda gan tikko cepta, gan ir nākošajā dienā pēc cepšanas, un pārsmērēta ar sviestu būs lieliska brokastu sastāvdaļa.

Vajadzēs:
2¼ gl. miltu
½ gl. mīksta nesālīta sviesta
2 olas
1 gl. cukura (labākai garšai var likt pusglāzi baltā cukura un pusi brūnā)
¾ gl. jogurta bez piedevām (labāk pilnpiena)
3 ļoti gatavus banānus (vislabāk tādus, kam jau parādās brūnie plankumiņi)
1 tējk. vaniļas cukura
1½ tējk. cepamā pulvera
1 tējk. sodas
¼ tējk. sāls
2 saujas sakapātu valriekstu (var nelikt, ja negaršo)

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 C.
Saputo cukuru ar sviestu un vaniļu.
Jogurtu sajauc ar sodu un atstāj drusciņ "saburbuļoties".
Jogurta masu iecilā sviesta masā.
Pa vienai pievieno olas.
Iesijā sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
Iecilā riekstus un samīcītus banānus.
Mīklu ielej divās ietaukotās maizes veidnēs (garenajā kēksa veidnē) un cep 45-60 minūtes.
Ņem ārā un pilnībā atdzesē.

Raksts publicēts sadarbībā ar
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)