Ātrā, atsvaidzinošā un veselīgā ogu kūka

Pamatnei nepieciešams - ½ sauja mandeles, ½ sauja Indijas riekstu (riekstu veidu proporciju var variēt pēc patikas), 10 dateles, 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas.
Kūkas pildījumam nepieciešams - 2 glāzes svaigu ogu (zemenes, avenes, kādas citas ogas vai to mikslis - pēc izvēles), 2 banāni, 1 laims, 2-3 ēdamkarotes medus (ja ogas ir skābas, medu var pievienot vairāk)
Pamatni gatavo šādi - riekstus sasmalcina piestā vai blenderī. Dateles sīki sagriež un saber vienā traukā ar sasmalcinātajiem riekstiem. Izkausē kokosriekstu eļļu un ar to pārlej riekstus un dateles. Masu kārtīgi samīca, kamēr kokosriekstu eļļa visu ir vienmērīgi "samērcējusi". Gatavo masu liek kūkas veidnē un vienmērīgi piepresē pie pamatnes. Atstāj atdzist aptuveni 20 minūtes.
Ņem vērā - jo smalkāk sasmalcināsi riekstus un dateles, jo kūkas pamatne būs stingrāka!
Pildījumu gatavo šādi - sablenderē svaigās ogas un banānus. No laima izspiež sulu. To pievieno augļu-ogu masai. Pēc tam masā iemaisa medu (ja tas nav šķidrs, vispirms nepieciešams to izkausēt). Visu kārtīgi sablenderē.
Gatavo kūkas masu lej pāri sagatavotajai pamatnei. Kūku liek ledusskapī uz vienu stundu.
Dekorē ar riekstiem, kokosu, šokolādes skaidiņām vai ogām. Pasniedz atdzesētu.
Raksts publicēts sadarbībā ar