Banner 980x90

Arī turpmākajās dienās gaidāmi nokrišņi un brāzmains vējš

Rīga, 21.apr., LETA. Gan šajā nedēļas nogalē, gan nākamnedēļ Latvijā gaidāmi cikloniem raksturīgie laika apstākļi - nokrišņi un brāzmains vējš, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien un svētdien daudzviet būs nokrišņi - galvenokārt īslaicīgs lietus un slapjš sniegs. Lielā teritorijas daļā no jauna pastiprināsies vējš, sestdien dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-18 metru sekundē.

Ciklonam līdzi nesot palielinātu mākoņu daudzumu, naktis būs siltākas nekā iepriekš - gaiss nebūs aukstāks par -1..+4 grādiem, vien naktī uz pirmdienu, debesīm vairāk skaidrojoties, daudzviet iespējams sals līdz -1..-5 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra brīvdienās gaidāma +4..+8 grādu robežās.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus kopumā turpinās noteikt ciklonu darbība. No rietumiem Baltijas jūras reģionu sasniegs jauns ciklons, kas Latvijā nesīs palielinātu nokrišņu daudzumu un brāzmainu dienvidu, dienvidrietumu vēju. Gaisa temperatūra būs nedaudz augstāka nekā brīvdienās - vietām varētu tikt sasniegta +10 grādu robeža.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs norāda, ka saskaņā ar šī brīža prognozēm laika apstākļi sāks mainīties nedēļas otrajā pusē - virs Baltijas izveidosies augsta spiediena apgabals, tā ietekmē laiks būs lielākoties sauss un vairāk spīdēs saule. Dienās gaiss iesils līdz +7..+12 grādiem, tomēr naktis joprojām būs dzestras - minimālā gaisa temperatūra -3..+3 grādi.

Savukārt ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis "Global Forecast System" izskaitļojis, ka nākamās nedēļas otrajā pusē Latviju var sasniegt vēl divi cikloni, atnesot nokrišņus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)