Banner 980x90

Arī Pļaviņu pašvaldība lūdz izsludināt ārkārtas situāciju novadā lietavu postījumu dēļ

Jelgava, 20.sept., LETA. Pļaviņu domes deputāti ārkārtas domes sēdē šodien vienbalsīgi pieņēma lēmumu lūgt Ministru kabinetu (MK) izsludināt ārkārtas situāciju Pļaviņu novadā saistībā ar lietavu nodarītajiem postījumiem lauksaimniekiem un lauku ceļiem, kā to iepriekš darījuši citu novadu pašvaldības, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Kitajeva.

Pļaviņu novada lauku attīstības konsultante Inese Eiduka domē skaidrojusi, ka novadā nokulta tikai sestā daļa labības, lielu daļu ražas šoruden novākt nebūs iespējams vispār, arī ziemāju sēja nenotiek un ruļļos satītais siens vietām stāv ūdenī.

Savukārt zemnieku saimniecības "Iesalnieki-1" vadītājs Ansis Saliņš savā iesniegumā domei pavēstīja, ka ilgstošo lietavu dēļ no 21.augusta nav bijis iespējams novākt izaudzēto ražu un veikt ziemāju sēju.

MK tiks nosūtīta vēstule ar lūgumu Pļaviņu novadā izsludināt ārkārtas situāciju uz diviem mēnešiem saistībā ar lietavu nodarītajiem postījumiem lauksaimniekiem, kā arī pagarināt termiņu kompensāciju pieprasīšanai visu attiecināmo kultūraugu sējumiem līdz 15.oktobrim.

Jau ziņots, ka patlaban ārkārtas situācija lauksaimniecības jomā ilgstošo lietavu un plūdu radītās situācijas dēļ izsludināta 29 novados, tostarp Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu, Zilupes, Alūksnes, Jēkabpils, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Cesvaines, Varakļānu, Krustpils, Salas un Aknīstes novados.

Taču ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju valdībā vērsušās arī Apes, Neretas un Viesītes novadu pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)