Banner 980x90

Ar tiešsaistes kameru aprīkotajā melnā stārķa ligzdā izšķīlušies divi putnēni

Foto: Ekrānšāviņš no Latvijas Dabas fonda tiešraides
Foto: Ekrānšāviņš no Latvijas Dabas fonda tiešraides
Ar tiešsaistes kameru aprīkotajā melnā stārķa ligzdā aizvadītajā nedēļas nogalē izšķīlušies divi putnēni, liecina portāla "Dabasdati.lv" publiskotā informācija.

Pirmais cālis izšķīlies naktī no sestdienas uz svētdienu, bet otrs cālis - svētdienas rītā.

Kopumā melnā stārķa mātīte šogad ir izdējusi četras olas. Lai gan ligzda vairākas reizes piedzīvojusi jūras ērgļa uzbrukumus, šogad tos izdevies veiksmīgi atvairīt. Pērn divas no četrām olām aizgāja bojā. Pārējās divas olas tika veiksmīgi izperētas, un mazuļi arī tika izaudzināti.

Šogad ar tiešsaistes kameru palīdzību var novērot to pašu melno stārķu ligzdu, kurai tiešsaistes kamera tika uzstādīta pagājušajā gadā. Ligzda atrodas Zemgales mežos, nelielas upītes krastā, kādā vecā ozolā. Pagājušajā gadā melno stārķu pāris sāka perēt četras olas, tomēr piedzīvoja jūras ērgļa uzbrukumu, kā rezultātā ligzdā palika divas olas, kas gan tika sekmīgi izperētas.

Ligzda ir zināma jau kopš 2013.gada, bet par tās iemītniekiem vairāk izdevies uzzināt tikai 2014.gadā, kad ligzdā veiksmīgi izaudzināti divi stārķu mazuļi.

Melnais stārķis ir augumā mazliet mazāks par balto stārķi. Eiropā šī putnu suga ir reti sastopama, tāpēc ir īpaši aizsargājama. Latvijā pēdējos 20 gados melno stārķu skaits samazinājies vairāk nekā par pusi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)