Banner 980x90

Ar pieredzi cirsmu pirkšanā

Ja jūs esat cirsmas īpašnieks, tad šķiet, kas gan var būt vēl vienkāršāks kā pārdot cirsmu, jo sludinājumu portāli un citi masu saziņas līdzekļi vai plīst no pārpilnības ar piedāvājumiem, ka pērk cirsmas. Taču – vai jūs esat aizdomājušies, ka mūsu valstī cirsmas pērk ne tikai vietējie uzņēmēji, bet ir arī daudzas firmas no ārzemēm, piemēram, Zviedrijas, Igaunijas un citām valstīm? Un visas kā viena, protams, sola augstas cenas...

Gudrs pircējs, protams, karstu kartupeli neliks mutē, proti – nepārdos pirmajam solītājam, lai arī tas būtu no ārzemēm. Pārdodot iecerēto cirsmu, vispareizākais lēmums būtu piedāvāt vairākiem pircējiem, lai izvēlētos labāko, bet varbūt tas arī nemaz nav vajadzīgs, jo, izvēloties uzņēmumu MRS Vidzeme, jūs jau būsiet trāpījis desmitniekā, turklāt bez lieka laika patēriņa. Jo šī firma, kas pērk cirsmas, ir ar nopietnu pieredzi šajā jomā – jau vairāk nekā desmit gadus MRS Vidzeme nodarbojas ar mežu un cirsmu pirkšanu. Un pieredze jau ir viens no drošības riņķiem, kas apliecina, ka savā izvēlē nebūsiet kļūdījies.

Protams, cirsmu cenas tirgū vienmēr ir mainīgas, jo to ietekmē daudzi un dažādi faktori, piemēram, viens no galvenajiem rādītājiem ir koksnes kvalitāte. Mainīgais lielums cirsmu tirgū ir koksnes cena, vēl viens no cirsmas cenas faktoriem ir, cik vienkārša vai sarežģīta ir piekļūšana pie cirsmas. Ja jūs esat patiešām nolēmis cirsmu pārdot, tad, sazinoties ar MRS Vidzeme speciālistiem, jums tiks ieteikts vislabākais variants, kā to izdarīt.
 
Taču, lai jūsu cirsmu pēc iespējas labāk varētu pārdot, tā vispirms jāizdasto. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka jānovērtē izcērtamo koku kubatūra kubikmetros. To dara, izmērot koku caurmēru un koku augstumu. Jūs, protams, esat panikā: kurš gan to izdarīs? Mieru, tikai mieru! Arī par to ir padomājuši MRS Vidzeme speciālisti. Viņu pakalpojumu klāstā ietilpst arī mežu vērtēšana jeb dastošana. Tas nozīmē, ka tiek veikts koku mērīšanas process. Kokus sadala pa sugām, kategorijām un sortimentiem. Vērtēšanas mērķis ir noteikt koksnes krāju cirsmā. Darba procesā tiek uzmērīti visi nogabalā esošie koki. Koku mērīšana tiek veikta 1,3 metru augstumā no saknes, arī augstuma noteikšanai ir sava specifika. Uzņēmuma interesēs ir veikt šo darbu ātri un veikli, lai klients pēc iespējas ātrāk varētu saņemt nepieciešamo informāciju, un līdz ar to – atvieglot cirsmas pārdošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)