Banner 980x90

Aizkraukles slimnīcai ambulatoro pakalpojumu finansējuma pietiekot tikai 11 mēnešiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Aizkraukle24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Aizkraukle24.lv
SIA "Aizkraukles slimnīca" ar ambulatorajiem pakalpojumiem atvēlēto finansējumu šogad pietiktu tikai 11 mēnešu darbam, aģentūrai LETA sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Dzintra Krišjāne.

Kā ziņots, šī gada līgumi par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu reģionālajām slimnīcām ir ievērojami mazāki nekā pērn.

"Rindas tikai pieaugs. Ja no 1.jūlija primāri būs jāapkalpo akūti slimie, bērni un grūtnieces, nezinu, ko darīs pārējie. Varam ieviest maksas pakalpojumus, taču neesmu pārliecināta, ka lauku iedzīvotāji spēs pakalpojumu apmaksāt," aģentūrai LETA pauda Krišjāne.

Slimnīcas vadītāja atzina, ka, salīdzinot ar pērnā gada līgumu, šogad valsts paredzētais finansējums ambulatorajiem pakalpojumiem ir par viena mēneša darba apjomu mazāks. Tas gan nenozīmē, ka kādu mēnesi slimnīcā ambulatorie pakalpojumi netiks sniegti: "Sadalīsim visus pieejamos pakalpojumus gada garumā. Rēķināmies, ka rindas pakalpojumu saņemšanai būs vēl garākas."

Krišjāne atzīst, ka lielāka finansējuma piešķiršana klīniskajām slimnīcām Rīgā ir pozitīva tendence, taču, viņasprāt, to nedrīkst darīt uz lauku iedzīvotāju rēķina.

Viņa ir pārliecināta, ka rītdienas tikšanās ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) nemainīs valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu līguma apjomu. Līdz ar to slimnīcai būs jāsamazina sniegto pakalpojumu apjoms vai jāpiedāvā maksas pakalpojumi.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Slimnīcu biedrības vadītājs Jevgēņijs Kalējs, Latvijas reģionu slimnīcas ir saņēmušas šī gada līgumus par ambulatoro pakalpojumu sniegšanu Latvijas reģionu iedzīvotājiem. Salīdzinot ar pagājušo gadu, līgumu apjoms ir ievērojami mazāks, kas nozīmē būtisku apgrūtinājumu reģionu iedzīvotājiem saņemt ambulatoros pakalpojumus, kā arī rindu pagarināšanos, norādīja Kalējs.

Biedrības un NVD tikšanās šajā jautājumā plānota rīt. Pēc tikšanās rezultātu izvērtēšanas Latvijas slimnīcu vadītāji kopā ar savu reģionu pašvaldībām lems par tālāko rīcību un līguma parakstīšanu, kā arī informēs savu reģionu iedzīvotājus par iespējām šogad saņemt veselības aprūpes pakalpojumus savās reģiona slimnīcās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)