Banner 980x90

Aizkraukles slimnīcā nav informācijas par jauniem leģionāru slimības gadījumiem

Jelgava, 23.marts, LETA. Aizkraukles slimnīcā nav informācijas, ka pilsētā būtu aizdomas par jauniem leģionāru slimības gadījumiem, aģentūrai LETA pastāstīja ārstniecības iestādes vadītāja Dzintra Krišjāne.

Viņa piebilda, ka mazulim, kuram apstiprināta inficēšanās ar legionellas baktēriju, palīdzība sniegta citā slimnīcā.

Krišjāne skaidroja, ka saslimt ar leģionāru slimību, iedzerot inficēto ūdeni, nevar, jo baktērija organismā nonāk, ja cilvēks ieelpo aerosolizētas ūdens daļiņas vai putekļus.

"Cilvēki "grēko", nelietojot karsto ūdeni pietiekamā daudzumā," vienu no iemesliem, kāpēc baktērija sāk vairoties, minēja SIA "Aizkraukles slimnīca" valdes priekšsēdētāja. Viņa aicināja arī notecināt karsto ūdeni, ja tas ilgāku laiku nav lietots.

Jau vēstīts, ka daudzdzīvokļu nama ūdensvadā Aizkrauklē izplatījusies leģionāru slimību izraisošā baktērija, un mazulim, kurš dzīvo Lāčplēša ielas 9.namā Aizkrauklē, apstiprināta leģionāru slimība.

Legionelozes baktērija dažādās koncentrācijas atklāta gan daudzdzīvokļu mājas Lāčplēša ielā ūdensvadā pagrabā, gan pašā dzīvoklī, kur saslimis bērns. Citur pilsētā analīzes ņemtas netika, jo to neparedz normatīvie akti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)