Banner 980x90

Aizkraukles novadā augs NĪN par īpašumiem, kuros neviens nav deklarēts

Rīga, 21.aug., LETA. No 2020.gada 1.janvāra Aizkraukles novadā mājokļiem, kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai fiziskai personai, tiks piemērota paaugstināta nekustamā īpašumā nodokļa (NĪN) likme, lēmusi novada dome.

Grozījumi saistošajos noteikumos Par nekustamā īpašuma nodokli Aizkraukles novadā paredz noteikt NĪN likmi 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības tiem nekustamā īpašuma objektiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai. Pārējie šie īpašumi tiek aplikti ar likmi 0,2% no kadastrālās vērtības.

Pašvaldība vēl nav aprēķinājusi, kāda būs jauno noteikumu ietekme uz budžetu. To varēs noteikt tikai pēc informācijas saņemšanas par nekustamā īpašuma kadastrālajām vērtībām attiecīgajam gadam no Valsts kadastra reģistra un deklarēto personu skaita izmaiņām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)