Banner 980x90

Aizkrauklē atklāts Montesori kabinets "Mazais pētnieks"

Jelgava, 20.sept., LETA. Aizkrauklē biedrība "Vecāki Aizkrauklei" atklāja Montesori kabinetu "Mazais pētnieks", kas tapis, pateicoties uzvarai iedzīvotāju balsojumam konkursā "LMT Latvijai", aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Zane Romanova.

Projekta realizēšanai tika piešķirti 2000 eiro, par kuriem iekārtots kabinets - iegādātas mēbeles un Montesori attīstošie materiāli. Lielākā daļa Montesori materiālu iegādāta rūpnieciski izgatavota, bet daži no tiem gatavoti pašu vecāku rokām.

Izveidotajā kabinetā būs pieejamas gan individuālās, gan nelielu grupu nodarbības, kas lielākoties paredzētas pirmsskolas vecuma bērniem, bet var būt noderīgas arī sākumskolas vecumā.

Montesori metode, kuru izstrādājusi itāļu skolotāja un ārste Marija Montesori, ir pierādījusi savu efektivitāti visā pasaulē, uzsver biedrībā. Lielākais ieguvums bērnam, darbojoties pēc šīs metodes, ir iespēja mācīties un attīstīties savā tempā, atbilstoši savām interesēm konkrētā laika periodā. Šāda pieeja ir ne tikai attīstoša, bet arī atveseļojoša, it īpaši mūsdienu saspringtajā dienas ritmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)